For selv om det ble spenning i sluttminuttene – på stillingen 2–1 til hjemmelaget – red de lyseblå av Brighton-stormen og sikret seg tre svært kjærkomne poeng.

– Det er umulig å kontrollere kampen mot et så godt lag som Brighton. Jeg er overrasket over at vi klarte det i 55-60 minutter, sier Pep Guardiola på pressekonferansen etter kampen, da han snakket om den siste halvtimen som endte svært nervepirrende for hans eget lag.

Han fortsatte:

– Etter to tap var det viktig med en sånn prestasjon. For laget til Roberto (Brighton-manageren) er eksepsjonelt. De er ekstremt gode, sier City-manageren.

BLE PERIODEVIS PRESSET: Pep Guardiola, her underveis i kampen mot Brighton på Etihad Stadium lørdag. Foto: OLI SCARFF / AFP / NTB

For etter to strake bortetap i ligaen før landslagspausen, kunne det blitt et tredje på Etihad Stadium lørdag ettermiddag. Det ville i så fall blitt første gang under Pep Guardiolas ledelse siden han tok over i 2016.

I stedet bokfører den regjerende mesteren sin 21. seier på rad på eget gress dette kalenderåret i alle turneringer.

Ifølge Manchester Evening News er det ny rekord i Premier League og viser hvorfor mange mener det er den tøffeste banen å få med seg et resultat fra.

Det kan Manchester City i stor grad takke Erling Braut Haaland for. Han scoret nemlig Citys andre mål før det var spilt 20 minutter. En scoring som viste seg å bli avgjørende til slutt.

– Et enkelt mål, men karakteren ti av ti for utførelse, mener Martin Keown, tidligere Arsenal- og England-spiller, skriver BBC.

Ekspertkollega Chris Sutton – tidligere Premier League-spiss – hadde følgende vurdering:

– Han har knapt hatt en ballberøring, men han har en hammer av en venstrefot.

For jærbuen var nemlig nådeløs da han fikk sin aller første sjanse i kampen. Han utnyttet en stygg feil hos gjestene, tok med seg ballen, før han hamret ballen i korthjørnet fra 17–18 meters hold.

Grafikk: Sofascore

Scoringen betydde trolig mye. Feiringen foran egne fans sa egentlig alt.

Etter scoringen satte nordmannen kursen mot tribunen. Der tok han fullstendig av og fikk enorm hyllest tilbake.

Vi må nemlig tilbake til det 14. minutt mot Nottingham Forest 23. september sist han fikk følelsen av nettsus på klubblaget. Det er ganske nøyaktig 274 minutter siden i ligaen.

Scoringen var også av det sjeldne slaget for Haaland.

17. september 2022, i en kamp mot Wolverhampton sist sesong, er sist gang den norske målmaskinen scoret på en avslutning utenfor 16-meteren, ifølge statistikktjenesten sofascore.com.

Haalands etterlengtede scoring kom etter at rekkekamerat Julián Álvarez hadde gitt Manchester City ledelsen drøyt ti minutter tidligere.

Pep Guardiolas menn hadde stort sett kontroll på det aller meste og 2–0-resultatet stod seg også til pause.

Der den første omgangen var preget av to lag som ikke åpnet seg veldig opp, ble de siste 45 minuttene langt mer fartsfylte.

Hjemmelaget har ikke for vane å åpne opp kamper for mye når de leder. Men det var det som skjedde. Kontringene haglet periodevis begge veier.

Det var det gjestene som utnyttet.

Et drøyt kvarter før slutt var det Ansu Fati som fikk æren av å avslutte en god overgang i mål.

Det skapte naturligvis stor spenning helt til slutt. Spesielt da City-midtstopper Manuel Akanji fikk rødt kort på overtid.

Men vertene red stormen av til slutt, Haaland er tilbake med scoring, laget sikret seg tre svært etterlengtede Premier League-poeng og står med nok en rekordnotering.

Brighton-manager Roberto De Zerbi var en skuffet mann etter kampen. Han sa de kunne tapt kampen 6–1, men med et lag som viste personlighet, mot og energi.

– Vi var for «sjenerte» på banen, sier han på sin pressekonferanse etter kampen.

– Vi kan spille bedre. Selv om City er verdens beste lag når de er i form og veldig vanskelige å spille mot, så mener jeg vi kunne spilt bedre i den første omgangen.