Én uke ut i april har Liverpool bare Premier League igjen å fokusere på. Champions League, FA-cupen og ligacupen er man alle slått ut av.

Skrur man klokken ett år tilbake var situasjonen en helt annet for den engelske storklubben. Ligacupen var allerede i boks, samtidig som man kjempet om tittelen i FA-cupen, Champions League og Premier League.

– Jeg kunne ikke brydd meg mindre om hva vi gjorde i fjor eller årene før, sier manager Jürgen Klopp til Sky Sports før søndagens storkamp mot serieleder Arsenal.

– Jeg er 100 prosent ansvarlig for dette tullet, og det er virkelig ikke kult, fortsetter Klopp.

VG Live: Følg Liverpool mot Arsenal søndag klokken 17:30.

Med ti seriekamper igjen av sesongen, har Liverpool 13 poeng opp til Newcastle og Manchester United på tredje- og fjerdeplass.

Begge de to klubbene har spilt én kamp mer enn Liverpool, så med seier over Arsenal søndag vil avstanden opp til topp fire og Champions League være på ti poeng.

– Jeg er lei meg for fansen vår, at de ikke har den sesongen de ønsket seg. Men på lang sikt vil de glemme det. Hvis det er noen som kan komme seg ut av dette på en ordentlig måte, så tror jeg virkelig det er oss, sier Klopp.

Tyskeren kan se tilbake på en sesong som har inneholdt det helt store, som 9–0-seieren over Bournemouth og 7–0-seieren over Manchester United, samt tap mot klubber som Nottingham Forrest, Brentford og Bournemouth.

– Vi har hatt en super merkelig sesong. Vi har hatt de to største seirene i vår historie, men en uke senere har vi ikke klart å gjøre noe, sier Klopp.

– Verdensklassespillere som leverer på et rart nivå. Det startet med skader og spillere som kom tilbake tidlig, og det egentlig aldri satt seg denne sesongen.