Sist uke slet Napoli med å sette sjansene i den første Champions League-kvartfinalen borte mot Milan og tapte 0–1. Da manglet Osimhen med skade, men i returoppgjøret tirsdag kl. 21 er han nigerianeren å starte på topp.

Kun Erling Braut Haaland (32 mål) og Harry Kane (23 mål) har flere ligamål i de store ligaene enn Victor Osimhen, som har gjort 21 mål i Serie A.

Osimhen har sammen med Georgia-kometen Khvicha Kvaratskhelia vært Napolis viktigste figur på veien mot det som blir sør-italienernes første ligatittel på 33 år.

Storspillet i Italia har gjort at han i britiske medier stadig blir koblet til en Manchester United-overgang og sammenlignet med Haaland.

Napoli- og Norge-forsvarer Leo Skiri Østigård kjenner godt til begge.

– Osimhen er litt som Haaland, samme type. Han liker å gå i bakrom og er glad i å springe generelt. Han er meget vanskelig å møte, sier Østigård til VG etter 2–0-seieren over Atalanta i mars.

– Jeg synes det som gjør ham litt spesiell, er at i tillegg til å springe bak, er han veldig god i motstanderens boks, på hodet spesielt.

TALLENES TALE: Slik ser statistikken til Victor Osimhen og Erling Braut Haaland ut i Champions League og hjemlig liga. Foto: SOFASCORE/VG

Osimhen er elsket i fotballgale Napoli. I de trange smågatene selges varianter av ansiktsmasken han alltid bruker og det henger flagg av nigerianeren overalt. Østigård går langt i å antyde at han er komplett.

– Jeg er jo glad i hodespill, så jeg vet at han er en meget god spiller der. Han kan score på det meste – fra innlegg, i bakrom og egentlig alt. Han er i meget god form, sier Østigård.

Målteft, fysikk og hurtighet er ting som kjennetegner både Haaland og Osimhen.

Sistnevnte har også stor aggressivitet på banen.

– Han er vinnertype, så han har veldig lyst til å score mål og hjelpe laget. Så det er sånne spillere man vil ha på et lag, sier Østigård.

Alt fra Serie A vises på VG+ Sport.