Barcelona-spillerne hoppet og danset i ring på midtbanen på Espanyols arena etter kampslutt.

Byrivalen sliter i kampen mot nedrykk, og det ble for mye for flere av hjemmesupporterne å se hatlaget feire på banen.

Flere stormet ut på banen, og Barcelona-spillerne spurtet mot spillertunnelen for å komme seg i sikkerhet.

Sikkerhetsvaktene skal ha forsøkt å stoppe supporterne fra å løpe ut på banen, men skal ha sett at det ikke gikk, og bestemte seg derfor at det viktigste var å sikre at ingen uvedkommende kom seg inn i spillertunnelen.

I følge den spanske avisen Mundo Deportivo skal supportere også ha forsøkt å komme seg inn i spillertunnelen. Det skal også ha blitt kastet gjenstander mot sikkerhetsfolk.

Der ble Frenkie de Jong intervjuet av TV 2:

– Vi bare feiret og var veldig glade. Det tror jeg ikke fansen til Espanyol var, gliser Frenkie de Jong.

Ifølge videoklipp som spres fra spillertunnelen skal flere av Barcelona-spillerne ha vært på vei tilbake ut mot banen, for å fortsette feiringen, men de ble hindret av vakter, skriver Aftonbladet.

I studio ble det hele oppsummert slik:

– Dette er skandalebilder. Det kunne blitt mye verre enn det vi ser, sier TV 2s eskpert Mina Finstad Berg.

– Dette er mer enn bare mishagsytringer fra Espanyol-fansen, supplerer programleder Endre Olav Osnes.

Sist Barcelona vant ligaen var våren 2019. Da sørget spillere som Lionel Messi og Luis Suarez for tittelen. Ernesto Valverde var den Barca-utgavens trener.

Dette er deres første ligatittel siden Lionel Messi forsvant ut dørene i 2021. Og den 27. serietittelen totalt i klubbens historie.

Sist Barcelona vant ligaen uten Lionel Messi var i 1998/1999-sesongen.

Pokalen blir ikke overbrakt for løfting før neste lørdag. Da møter klubben Real Sociedad hjemme på Camp Nou. Da vil den første serietittelen på fire år feires foran nærmere 90 000 katalanske fans.

Det vil også ta klubben nærmere et endelig farvel med Sergio Busquets (34). Midtbanespilleren har aldri spilt for en annen klubb i sin voksne karriere, men gir seg etter sesongen.

Alltid brennhete Robert Lewandowski (34) scoret to ganger i den første omgangen. Polakken står nå med 31 scoringer i alle konkurranser denne sesongen.

En nettkjenning til fra Alejandro Balde gjorde at det nærmest var avgjort etter de første 45. Det var for øvrig den unge backens første scoring i karrieren.

Jules Koundé satte 4–0 rett etter pause og fjernet all tvil. Selv om Javi Puado reduserte 20 minutter før slutt med en lekker chip. Og Joselu tegnet seg på scoringslista på overtid.

GRATTIS!: For første gang i sin profesjonelle karriere scoret Alejandro Balde (19) et tellende mål. Her blir han gratulert av lagkameratene. Foto: Joan Monfort / AP

Feiring med fansen ble det derimot lite av. Barcelona-supporterne hadde valgt å boikotte kampen etter at Espanyol nektet dem tilgang til stadion hvis de hadde på Barcelona-effekter.

Dette skal ifølge Daily Mail være fordi Barcelona ga de samme restriksjonene til rivalen i det motsatte oppgjøret i høst.

For byrival Espanyol var det ekstra salt i såret å se Barcelona vinne seriemesterskapet. Tapet gjør at Espanyol fortsatt har fire poeng opp til trygg grunn med fire kamper igjen av La Liga.

Copa del Rey ble det ikke på Barcelona i år, etter at de ble ydmyket av Real Madrid i semifinalen: