Gabri Veiga herjet med seriemesterne fra Barcelona da han scoret to mål foran egne hjemmesupportere i siste serierunde av La Liga søndag kveld.

Det var seks lag som kjempet om å unngå den siste nedrykksplassen. Espanyol og Elche hadde allerede fått nedrykket bekreftet før den 38. serierunden.

Tre poeng for U21-EM-klare Jørgen Strand Larsen og Celta Vigo sørget for 13.-plass og dermed La Liga-spill sesongen 2023/24.

HELT «RÆVVA»: Celta Vigos Haris Seferovic river og sliter mot Barcelonas Frenkie de Jong og en annen Barcelona-spiller med rumpa stikkende ut. Det er vanskelig å identifisere hvem den til venstre er, men han er en motstander av Seferovic. Foto: Lalo R. Villar / AP

Real Valladolid er det tredje laget som rykker ned til det nest øverste nivået. Det skilte tre poeng fra 13.- til 18.-plass.

Strand Larsen har fire mål og fire målgivende på 32 kamper (20 fra start) denne sesongen.

Barcelonas Ansu Fati gjorde det nervepirrende for hjemmelaget med scoring ti minutter før slutt, men Celta Vigo holdt unna, og dermed brøt det ut i elleville jubelscener etter kampslutt.

DEN EKTE «SÆRPELONA»: Jørgen Strand Larsen (t.v.) berget plassen med Celta Vigo. Alexander Sørloth sikret Champions League-spill med Real Sociedad. Foto: Fredrik Varfjell / NTB