– Kamprapporten konkluderer med at det er vanskelig å påvise hva som ble sagt på Nadderud. NFF kommer derfor ikke til å følge opp denne hendelsen foreløpig. Vårt budskap til norsk fotball er likevel krystallklart: Det er absolutt nulltoleranse for rasisme, sier NFFs generalsekretær Karl-Petter Løken til VG.

– Uavhengig av foranledning ble saken på Nadderud i går løst på en nærmest forbilledlig måte, fra trenere, spillere, ledere, speaker og klubbene med flere. Det er denne typen bevisstgjøring som kan bidra til at vi får bort rasisme i fotballen og i samfunnet for øvrig, legger han til.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Rett før pause – på stillingen 3–0 til Bodø/Glimt – ble det et kort opphold i kampen mellom Stabæk og Bodø/Glimt.

Bakgrunnen var at Brice Wembangomo skal ha fått rasistiske tilrop.

Stabæk-trener Bob Bradley, Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen og Stabæk-spiller Mushaga Bakenga gikk bort for å snakke med hjemmefansen, før kampen senere ble startet opp igjen.

– Jeg hører de roper masse dritt. Jeg trenger ikke å gjenta hva de sa. Det skal selvfølgelig ikke skje, men det skjer gang på gang. Det er på tide å gjøre noe med det, uttalte Wembangomo til TV 2 etter oppgjøret.

Glimt-kaptein Patrick Berg fortalte dette om situasjonen til TV 2 i pausen:

– Personlig hørte jeg det ikke, men Brice gir beskjed om at det blir ropt «jævla svarting». Det er helt sjokkerende og bak mål.

Stabæk-leder Jon Tunold sier at klubben har gransket TV-bildene for å finne ut hva som skjedde.

– Vi prøver å finne ut av det, men slik det ser ut nå, så er det ingen som har hørt det. Vi må bare håpe på at det beror på en mistolkning av noe som er ropt, sier Stabæk-lederen til VG.

– Ser eller hører dere noe på TV-bildene? En reaksjon på at noe blir ropt?

– Nei, ingenting.

– Jeg tror virkelig på at Brice har hørt og tolket det sånn, men jeg håper det er mistolkning av noe som har blitt ropt, legger han til.

Stabæk-lederen sier at de har snakket med «alle» i området: Fotografer, dommere, spillere, vakter og fansen.

– Vi har snakket med alle, og ingen har hørt at det har blitt ropt.