Det så ikke ut til å stemme i det hele tatt for Brann i den første omgangen hjemme mot Odd. Bortelaget fungerte som en skikkelig festbrems og Brann slet med å skape noen ting.

Det som skulle vise seg å være medisinen for Brann var en 15 minutters pause. For det var et helt annet Brann-lag som kom ut på banen etter pause, og etter drøye ti minutter ut i den andre omgangen kranglet Felix Horn Myhre inn en corner.

Etter det så Brann seg ikke tilbake. Bare fem minutter senere var det nok et hjørnespark som skulle vise seg å bli avgjørende. Denne gang var kaptein Sivert Heltne Nilsen sist på ballen og stanget inn 2–0.

På overtid kom Faniel Tewelde på et nydelig raid og løp seg gjennom Brann sitt forsvar. Alene med keeper var 17-åringen iskald og tente et håp, men et kom akkurat for sent til at det ble ordentlig spenning.

LUFTENS BARON: Filip Jørgensen hadde ikke sjans i hodeduellen med Sivert Heltne Nilsen. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Det kunne dog sett veldig annerledes ut for Brann. På overtid av den første omgangen trodde bortelaget at de tok ledelsen. Et langt innkast fant hodet til Diogo Tomas som stusset ballen mot mål. Foran keeper strakk Steffen Hagen frem en fot og forstyrret Mathias Dyngeland i Brann målet såpass mye at ballen snek seg inn.

Det så ikke ut som Hagen var nær ballen, men han sto i offside da Tomas headet mot mål. Etter en titt på skjermen annullerte dommeren scoringen.

– Den skifter ikke retning, men jeg står vel i veien for keeper. Det er vel det at jeg går etter den ballen. VAR gir og VAR tar, sier Hagen til TV 2 i pausen.

OFFSIDE: Odds scoring på tampen av den første omgangen ble annullert. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Det var en sjansefattig førsteomgang på Brann Stadion. Faniel Tewelde var nære et par anledninger for bortelaget, mens Frederik Børsting var nærmest for hjemmelaget.

Mye nærmere var Japhet Sery Larsen på et hjørnespark et par minutter ut i den andre omgangen, men den uforstyrrede headingen fra et hjørnespark gikk over mål.

Med tre poeng hjemme mot Odd klatret Brann forbi Tromsø og på på sølvplass i Eliteserien før Tromsø møter Strømsgodset borte senere søndag kveld. Ned til Viking på fjerdeplass er det tre poeng.