• Se PGA Tour Championship på Discovery+ og Eurosport Norge!

Viktor Hovland slår ut klokken 19:40 søndag sammen med Xander Schauffele.

– Vi kan begynne å sammenligne idretter og vi kan diskutere, men hvis han vinner FedEx-cupen totalt, da kan (Jakob) Ingebrigtsen, for meg, løpe så fort han bare vil og (Erling Braut) Haaland score så mye han vil. Det er helt vilt hvis han vinner den totalt, sa Discoverys golfekspert Marius Thorp etter Hovlands seier i BMW Championship forrige søndag.

Én uke senere er Hovland i posisjon, og har tidenes mulighet, til å klare nettopp den utrolige bragden.

For etter tre bunnsolide dager med spill på golfbanen i Atlanta og Tour Championship leder den norske 25-åringen FedEx-sluttspillet sammenlagt – seks slag foran Xander Schauffele.

Forrige helg satte Hovland ny banerekord på siste runde av BMW Championship med 61 slag. Søndag kveld kan en ny og annen type rekord stå for fall.

Med 18 hull igjen er det nemlig gode muligheter for at Hovland vinner Tour Championship med historisk størst margin.

Golf-legenden Tiger Woods innehar rekorden fra 2007 med −23, og en seiersmargin på åtte slag.

Hovland står med −20, og seks slags margin før søndagens runde. Før 2019 startet riktignok alle spillere med 0 på scorekortet, og sånn sett var Tiger Woods langt mer suveren i Tour Championship i 2007.

Om Hovland skulle gå hele veien til topps venter ikke bare det synlige beviset på en ellevill idrettsprestasjon – FedEx-trofeet – men også tittelen «sesongens beste spiller».

Oslo-gutten vil i så fall få med seg en vanvittig premiesum på 190 millioner norske kroner.

Med den summen vil han klatre til toppen av listen over golfstjerner med størst inntjente sum denne sesongen. Akkurat nå ligger han på tredjeplass med i overkant av 14 millioner dollar (149,8 millioner kroner). Kombinert med kveldens premiepott gir det en totalsum på 342,3 millioner kroner. Og det er bare denne sesongen.

Premiepotten i FedEx-cupen skal være den syvende største potten i idrettsverdenen, og nummer én i individuelle idretter (dersom man regner Formel 1 som en lagidrett).

Tour Championship er den siste og avgjørende turneringen i FedEx-sluttspillet – kampen om sammenlagtseieren på PGA-touren. Kun de 30 beste spillerne spiller Tour Championship.

Spillernes plassering på FedEx-rankingen er det som bestemmer hvor godt utgangspunkt spillerne får før Tour Championship.

Scottie Scheffler, som hadde flest poeng sammenlagt før turneringen, startet denne ukens Tour Championship ti slag under par. Han står nå på −11.

Hovland lå som nummer to sammenlagt, og hadde et utgangspunkt på åtte slag under par.

  • Se PGA Tour Championship på Discovery+ og Eurosport Norge! Hovland slår ut klokken 19:40 søndag.