Vetle Sjåstad Christiansen vant fellesstarten overlegent etter å ha skutt ned 19 av 20 blinker og skutt fullt på stående. Etter løpet fortalte han at han lot seg inspirere av Johannes Thingnes Bøs stående skyting på lørdagens mixed-stafett.

– Jeg så litt på det «Jos» gjorde på sin stående skyting i går. Han brukte litt tid på første skudd og så var det bare rake veien med fem ned, sier Sjåstad Christiansen til TV 2.

Like etter kommer stikket i retning Sandra Borch og Ingvild Kjerkol. På fredag gikk Sandra Borch av som Forsknings- og høyere utdanningsminister etter å ha innrømmet plagiat i hennes masteroppgave.

På lørdag kom nyheten om tekstlikheter i helseminister Ingvild Kjerkols masteroppgave også. Hun har imidlertid avvist å ha kopiert tekst.

– Jeg prøvde å ta en dårlig kopi i dag, men det funket sykt bra. Det er populært å kopiere andre sine suksessoppskrifter om dagen. Vi følger med på VG vet du, sier skiskytteren med et smil om munnen.

IMPONERTE: Vetle Sjåstad Christiansen vant overlegent i Anterselva. Foto: MARCO BERTORELLO / AFP / NTB

Det ble en norsk maktdemonstrasjon i Anterselva. Johannes Dale-Skjevdal leverte en ekstraordinær sisterunde. Han var 33 sekunder bak Quentin Fillon Maillet etter den siste skytingen, men gikk helt enormt fort.

– Det er ikke til å tro, sa kommentator Marius Skjelbæk.

Han tok 2.-plassen foran Vebjørn Sørum. Etter rennet kunne man se en lynende forbanna Fillon Maillet som kastet fra seg staver og børse.

– Jeg tror det franske laget har bommet på skiene, for det er unormalt å bomme så mye, sier Petter Northug på TV 2s sending.

SEIG START: Johannes Thingnes Bø falt på den første runden og hadde fire bom totalt. Han endte likevel opp på 5. plass. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB