– Jeg fikk den i gave. Jeg synes den er veldig fin.

Antonio Nusa har bein av gull og sølvkors i øret. Ørepynten stikker ut der han sitter overfor VG på Radisson-hotellet nede ved stranden i Larnaka.

Av alle spennende, norske unggutter i internasjonal fotball, er det kanskje Nusa som skinner sterkest om dagen.

Før overgangsvinduet stengte rapporterte agent Atta Aneke om et Premier League-bud på over 350 millioner kroner. Belgiske medier hevdet at budet skal ha kommet fra Chelsea.

En liten skade har holdt Nusa ute av spill de siste ukene, men mot Kypros viste han at det ikke var annet enn et lite setback.

– Veldig bra. Han har hatt en veldig eksplosiv utvikling. Da jeg så ham live i april i fjor så var det ikke den Nusa vi så her. Det var heller ikke slik at han rev U 21-EM i filler i sommer. Så det har gått veldig fort, sier Ståle Solbakken.

18-åringen fra Langhus gikk tidlig til belgisk fotball fra Stabæk. Club Brügge-spilleren ble den nest yngste til å score i Champions League med målet mot Porto i fjor høst.

På forrige landslagssamling presenterte han seg for alvor for det norske publikum. Siden har oppmerksomheten vært massiv.

– Det er en guttedrøm. Det er dette jeg har jobbet for siden jeg var liten. Å være på landslaget er det alle vil, sier den beskjedne 18-åringen.

Den indre roen mener han kommer fra sin kristne tro.

– Den troen er veldig sterk. Det er med på å gi med fred i hodet mitt. Det hjelper meg veldig i fotballen også. Det holder meg rolig. Jeg stoler på at ting skjer av en grunn, sier Nusa.

STERK TRO: Kristendommen står sterkt i Antonio Nusas liv. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Stortalentet forteller at han liker å gå i kirken og å be. Den kristne troen har blitt en naturlig del av livet hans.

– Jeg prøver å fokusere på å være i øyeblikket og da hjelper det meg veldig, sier gutten med korset i øret.

Etter kampen mot Kypros ble Nusa skjermet fra pressen. Det kan bli mye trykk på en ung spiller.

Landslagssjef Solbakken forteller om en gutt som tar alt oppstyret med stoisk ro.

– Han er en veldig fin og rolig gutt. Han har med seg veldig gode verdier hjemmefra. Han er fantastisk rolig og fin på alle parametere, sier landslagssjefen.

– Det har blitt litt ekstra oppmerksomhet, men det er normalt. Jeg føler at jeg har taklet det fint. For meg er det ikke noe problem. Jeg prøver bare å lære av de kampene jeg har spilt, sier Nusa.

Da Solbakken møtte pressen i Larnaka fredag formiddag, kunne han ikke gi noen oppdateringer på skadestatusen til Nusa. Etter kampen tvilte han på at Brügge-spilleren kom til å starte.

– Han har jo ikke spilt siden forrige landskamp. Han har trent to ganger og spilt 25 minutter for Ronny (Deila). Og det er på tre og en halv uke. Da sier det seg selv at han ikke klar heller fysisk for å spille så mye mer enn han gjorde i dag, sa han da.

– Vil du presse på for at han kan spille mer?

– Jeg er ikke så kynisk. Jeg forholder meg til de medisinske rådene jeg får. Han skal ha en lang karriere og skal ikke bli pushet over den linjen, sier landslagssjefen.

Rettelse:

I den første versjonen av denne saken sto det at agent Atta Aneke bekreftet et Chelsea-bud på Nusa. Aneke kommenterte aldri hvilken klubb, bare at det kom fra Premier League. Belgisk media har senere meldt at Chelsea skal ha lagt inn bud. Feilen ble rettet lørdag 14. oktober klokken 12.50.

Se alle rettelser her.