Bournemouth fikk en knallstart på sørkystmøtet, men King gikk målløs og "The Cherries" poengløst av banen mot rivalene fra Southampton.

Nathan Aké stupheadet Bournemouth i ledelsen etter seks minutter. Jack Wilshere sto for sin første målgivende pasning i Premier League siden september 2014.

Så var det Kings tur, men han misbrukte en stor sjanse på stillingen 1-0. Fraser Foster i Southampton-buret hadde flaksen på sin side da han fikk hindret scoring med knærne.

Langt igjen til 15 mål

King står dermed med to mål i Premier League før det hektiske jule- og nyttårsprogrammet tar til. Før sesongen uttalte Romsås-gutten at han håpet å score 15 mål denne sesongen.

Ryan Bertrand utlignet etter kvarteret. Etter pause tok gjestenes Jay Rodriguez over showet med to mål. Først ordnet han 2-1 etter et flott angrep tre minutter etter pause.

Det virkelige nådestøtet kom fem minutter før slutt da 27-åringen løftet ballen helt opp i hjørnet med en nydelig avslutning

Rodriguez ble i sin tid solgt fra Burnley til Southampton da Eddie Howe var manager på Turf Moor.

Spesialsydde drakter

Southampton spilte i spesiallagde drakter i sørkystmøtet. Både hjemme- og bortedrakten kolliderer nemlig med Bournemouths farger.

I hvite overdeler og røde bukser knep "The Saints" seieren i lokaloppgjøret. Bortefansen kunne synge julen inn med "When the saints go marching in".