Sondre Nordstad Moen og Karoline Bjerkeli Grøvdal kan begge bli månedens friidrettsutøver i Europa for oktober.

Trønderen Nordstad Moen smadret den norske rekorden på halvmaraton under et løp i Valencia nylig. Tiden 59,47 var den tredje beste på distansen av en europeer noensinne. Det har blitt lagt merke til.

Geir Kvernmo hadde for øvrig den gamle norske rekorden på 1.02,13 fra Stockholm i 1988.

Lørdag meldte Det europeiske friidrettsforbundet på sin Twitter-konto av Nordstad Moen er én av fem utøvere som kan bli månedens utøver for oktober.

Karoline Bjerkeli Grøvdal kan bli månedens kvinnelige friidrettsutøver i Europa (arkivfoto). Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Britiske Dewi Griffiths, nederlandske Abdi Nageeye, skotske Chris Thompson og sveitsiske Julien Wanders er de fire andre. De er i likhet med Nordstad Moen langdistanseløpere.

Blant de fem utøverne som kan bli månedens kvinnelige utøver i Europa finner vi Karoline Bjerkeli Grøvdal. Friidrettsprofilen fra Isfjorden løp inn til sterke 31.25 på en 10-kilometer nylig. Det var personlig rekord og den beste tiden av en europeer på 10 kilometer gateløp i 2017.

De øvrige fire nominerte i kvinneklassen er ukrainske Natalija Lehonkova, tyske Alina Reh, spanske Trihas Gebre og svenske Meraf Bahta. Sistnevnte løp inn til svensk rekord på 10-kilometer med 31.44 nylig.

Vinneren kåres kommende uke.