Nordmannen cruiser videre i ATP 500-turneringen i Barcelona.

– Jeg var kanskje litt nervøs, det er normalt, men var i stand til å komme tilbake etter et par «gale» vekslinger. Jeg fikk ikke den beste starten, mye frem og tilbake og mange brudd, oppsummerer Ruud overfor i det TV 2-sendte intervjuet med arrangøren etterpå.

6–4, 6–3 ble stillingen etter halvannen time med tennis. Italienske Matteo Arnaldi hadde lite å stille opp med på grusen i Spania.

Arnaldi var nære på å bryte Ruud til 4–5 i det andre settet. Arnaldi fikk flere ganger applaus fra publikum for sin oppofrende spillestil, men på de viktigste ballene klarte Snarøya-gutten å hente seg inn.

Det betyr at Ruud holder på sesongstatistikken. Han har ikke tapt en kamp i 2024 der han har åpnet med å vinne første sett.

– Det er en god statistikk. Jeg må bare holde den gående. Så langt har det vært et fantastisk år. Seirer kommer aldri lett, og jeg hadde ikke for mange av dem i fjor, minner 25-åringen om.

– Dette oppgjøret har vært tøft og hardtkjempet. En veldig god Casper, vurderer kommentator Sverre Krogh Sundbø om kvartfinalen.

I semifinalen venter argentinske Tomas Etcheverry.

Vinneren av turneringen i Barcelona får over fem millioner kroner i premiepenger.