Premier League-mesteren fra 2016 tok en full fortjent trepoenger. Everton fortsetter å famle i blinde. Liverpool-laget sliter tungt med å finne formen og blir værende under nedrykksstreken etter helgens runde.

Leicester slo nådeløst til da et Everton-innlegg ble klarert etter 18 minutter. Demarai Gray dempet ballen, satte på turboen og lurte flere motspillere trill rundt. 21-åringen timet perfekt da han spilte videre til Riyad Mahrez. Den algeriske playmakeren fant til slutt Jamie Vardy i boksen, og engelskmannen nølte ikke. Han hamret kontant inn 1-0.

Et vakkert angrep av Leicester. Hjemmefansen kunne endelig juble for den berømte Mahrez-Vardy-kombinasjonen som satt som et skudd i gullsesongen 2015/16.

Ifølge statistikerne i Opta har Vardy scoret det første ligamålet under alle sine tre siste managere (Claudio Ranieri, Craig Shakespeare og Claude Puel).

Claude Puel (t.v.) kunne juble for seier i debuten som Leicester-manager. Everton ble slått 2-0. Foto: Mike Egerton / AP / NTB scanpix

Straffe?

Everton fikk til svært lite. Elleve minutter etter baklengsmålet lå ball nummer to bak målvakten Jordan Pickford. Jonjoe Kenny var uheldig og sleivet videre Grays avslutning i nettet.

For Kenny føltes det nok som et selvmål, men Premier League valgte å kreditere scoringen til Gray fordi ballen hadde retning mot mål.

Noen minutter senere ville Everton-spillerne ha straffe da Aaron Lennon ble taklet av Christian Fuchs. TV-bildene viste at Leicester-backen ikke var på ball.

Etter pause styrte Everton banespillet, men klarte ikke å skape de store farlighetene.

Jamie Vardy scoret Leicesters første mål etter en vakker kontring i 2-0-seieren over Everton. Foto: Mike Egerton / AP / NTB scanpix

Sliter

Puel, som var manager i Southampton forrige sesong, tok i midtuken over jobben som Leicester-manager. Nylig måtte Shakespeare forlate klubben etter en svak seriestart. «Revene» klatret opp til 12.-plassen og er bokført med tolv poeng etter søndagens seier.

Everton er helt ute av form. Det måtte Ronald Koeman betale prisen for etter forrige rundes 2-5-tap hjemme mot Arsenal. Merseyside-klubben ligger tredje sist med fattige åtte poeng etter ti serierunder.

David Unsworth er utpekt som Evertons midlertidig manager inntil videre.