VG oppdaterer saken.

Keeperen Ørjan Håskjold Nyland (Sevilla), samt kantspillerne Osame Sahraoui (Heerenveen) og Antonio Nusa (Club Brugge) har meldt forfall.

Det gjør at Viljar Myhra (keeper i Strømsgodset), Aron Dønnum (kant i Toulouse) og Mohamed «Moi» Elyounoussi (kant i FC København) får sjansen i treningskampen hjemme mot Færøyene 16. november og EM-kvalifiseringskampen borte mot Skottland 19. november.

Dønnum fikk spille to kamper for landslaget tilbake i 2021. Både Aron Dønnum og Mohamed «Moi» Elyounoussi har hatt en fin uke. Dønnum scoret i Toulouses seier over Liverpool torsdag i Europa League, mens Elyounoussi startet FC København snuoperasjon mot Manchester United i Champions League.

– Vi visste at Ørjan var usikker da vi tok ut troppen, og nå viser det seg at han trenger mer tid før han er klar for spill. Antonio sliter med den samme skaden han har hatt før og er dermed uaktuell for denne samlingen. Det samme er Osame som skadet seg på trening, sier landslagstrener Ståle Solbakken i en pressemelding.

– Forfallene gjør at vi henter inn Viljar, som har stått bra for Strømsgodset den siste tiden. Aron har fått mye spilletid og vist god form, mens Moi har hatt fin stigning i høst og prestert bra i Champions League.

JUBELKVELD: Aron Dønnum scoret mot Liverpool torsdag og feiret med salto. Foto: STEPHANE MAHE / Reuters / NTB

Nettavisen og TV 2 erfarte tidligere fredag at landslagskaptein Martin Ødegaard ikke får med seg kampene grunnet skadetrøbbel.

– Hva gjelder Martin Ødegaard, så avventer vi situasjonen. Blir det slik at han må melde forfall, vil det ikke bli kalt inn erstatter for ham, da dette ble tatt høyde for i uttaket, sier Solbakken.

Norges håp om å kvalifisere seg til EM gjennom den ordinære kvalifiseringen er allerede dødt før den siste kampen mot Skottland. Men Norge kan få en ekstrasjanse gjennom Nations League.

USIKKER: Martin Ødegaard. Foto: Fredrik Varfjell / NTB