Wikestad ble i 2020 operert for kreft i tarm og nyre, og han lå 60 timer i narkose. Denne gangen er det leveren som er angrepet – av Metastase, en slags «dattersvulst».

Store Norske Leksikon:

«Metastase er en spredning fra en kreftsvulst til andre deler av kroppen. Spredning er typisk for kreftsykdommer, men spredningsevne og spredningsmønster varierer mellom krefttypene.»

– Det har vært en tung høst, fordi jeg har visst at det har vært noe galt, men ikke hva, innrømmer Wikestad, etter at hverken CT, lever-CT eller lever-MR ga noen svar i høst. Men nå er gåten løst, og Wikestad er tross alt glad for at han endelig fikk svar – og at operasjonen foretas så raskt som det gjøres nå.

Etter kreftoperasjonen i 2020 går han til rutinemessig CT-sjekk en gang i året. Det var der det ble oppdaget at «noe var galt».

– Legene har sagt at de «skal ta ut et lite kakestykke av leveren» tirsdag, og at prognosene for å bli frisk er gode, forteller Kasper Wikestad.

I 2020 var det det Wikestad kaller «drama og komplisert», det han gikk gjennom. Denne operasjonen skal være mye enklere.

Kasper Wikestad har kommentert engelsk fotball, først i TV 2 og nå for Viaplay, i en årrekke. Søndag kommenterte han toppkampen i Premier League mellom Arsenal og Manchester City i London.

Det blir hans siste jobb før sykemeldingen.

– Jeg håper og tror at, etter sykemeldingen på cirka en måned, så er jeg klar for kommentering igjen i begynnelsen av november, sier Kasper Wikestad.

Han kommer ikke til å gi ytterligere kommentarer før operasjonen.