1. plass lørdag og 7. plass søndag gir til sammen 16 poeng.

– På mange måter et sterkere løp enn da han vant lørdag, sier Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

– Men han trenger nok å være enda høyere for å imponere Helmut Marko, sier Gulbrandsen - med henvisning til den profilerte Red Bull-rådgiveren.

– Vi må ta med oss poengene og alt det positive inn mot neste helg på Spa, sier Dennis Hauger selv i en uttalelse.

Hauger hadde nest beste startspor lørdag og niende beste startspor søndag - ut fra reglene om at kvalifiseringsrekkefølgen for de ti beste snus på hodet på lørdagen.

Dennis Hauger i aksjon under lørdagens sprintløp i Ungarn. Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Hauger startet med softdekk, noe som viste seg å være et godt valg. Han hadde en god start og avanserte fra sin startposisjon nummer ni. Etter 16 runder valgte teamet beordre nordmannen inn til dekkskifte - og det gjorde teamet på en bra måte.

– God strategi av MP-teamet, fastslår Viaplay-kommentator Gulbrandsen på direkten.

Hauger ble etter hvert liggende på 7. plass og selv om han truet Théo Pourchaire mot slutten, klarte han ikke å avansere.

– Jeg klarte dessverre ikke å komme meg forbi Ayumu Iwasa de første rundene da jeg var på softdekk og han på medium. Det ødela mulighetene for en minimum 4. plass.

Lørdagens 1. plass i sprintløpet gjorde at Hauger avanserte i sammendraget. Gode resultater i resten av sesongen kan bli avgjørende for hvor mye Red Bull kommer til å betale av Haugers satsing i 2024.

Jack Doohan (sønn av roadracing-legenden Mick) fra Australia vant søndagens hovedløp i Ungarn, fulgt av dansken Frederik Vesti, som leder mesterskapet sammenlagt.

Hauger hadde to av førerne i Red Bull-akademiet foran seg: Ayumu Iwasa nummer fire og Isack Hadjar nummer fem.