Mandag meldte Sky Sports at saudiarabiske Al-Hilal har fått akseptert et bud på 3,4 milliarder norske kroner på Kylian Mbappé.

I juni sendte Mbappé et brev til PSG der han fortalte ledelsen at han ikke ønsket å forlenge kontrakten – som løper ut neste sommer. 24-åringen har likevel sagt at han vil spille for PSG ut den kommende sesongen.

PSG har gjort det klart at superstjernen enten må signere en ny kontrakt eller bli solgt denne sommeren. Sky Sports melder at Mbappé vil få utbetalt 51 millioner pund (ca. 662 millioner kroner) i lojalitetsbonus dersom han fortsatt er PSG-spiller 1. august.

Onsdag kveld meldte L’Equipe at Mbappé har avslått å gå i dialog med den saudiarabiske klubben.

TÅLMODIG VENTING: Sky Sports melder at Mbappé vil få 51 millioner pund i lojalitetsbonus dersom han fortsatt er PSG-spiller 1. august. Foto: TOM MASSON / AFP / NTB

Viaplay-kommentator Paul Thomas Clay har fulgt Ligue 1 og fransk fotball tett i en årrekke, og tror konflikten mellom Mbappé og PSG har nådd et bristepunkt:

– Han har sagt at han har lyst til å bli i Paris, men nå gjør han det vanskelig for klubben. Måten han har formulert dette brevet på og det ønsket om å sitte kontrakten ut ... det er noe der som sier meg at det må skje en endring denne sommeren her.

– Når PSG får det tilbudet der så er det klart de vil selge, men jeg tror ikke Mbappé ønsker seg til Saudi-Arabia. Skummelt og skremmende er det uansett når du ser på summene som nevnes og hvordan Saudi-Arabia er i ferd med å kjøpe sporten, sier Clay.

Mbappé ble utelatt fra PSG-troppen som dro på treningsleir til Asia – og har trent med reservelaget de siste dagene.

Fra utsiden virker det som om hovedstadsklubben er forberedt på å holde Mbappé utenfor førstelaget om han ikke signerer en ny kontrakt.

UTE: Kylian Mbappé er ikke med lillebror Ethan Mbappé og resten av førstelagstroppen til treningsleir i Asia. Foto: JULIEN DE ROSA / AFP / NTB

Real Madrid har lenge blitt sett på som det neste stoppestedet – og mest sannsynlig uten at PSG får noe som helst for 24-åringen når kontrakten går ut.

Men om PSG virkelig planlegger å holde Mbappé utenfor førstelaget, kan det å spille én sesong i Saudi-Arabia være et alternativ for franskmannen før han eventuelt signerer for Real Madrid neste sommer.

Tilbudet fra Al-Hilal skal angivelig ha en totalpakke på 770 millioner dollar i lønn, og Nick Miller i The Athletic er en av dem som mener overgangen er «det mest logiske for alle parter».

Paul Thomas Clay sliter med å se for seg at Mbappé selv ønsker en overgang til Al-Hilal, men er enig i at det finnes en viss logikk i overgangen:

– På mange plan er det en overgang som gir mening. Mbappé blir selvsagt tatt med i EM-troppen neste sommer uansett, han vil eventuelt tjene langt mer enn han gjør nå og han vil få et «rolig» år før han kommer frisk og opplagt til Real Madrid neste år.

– For Saudi-Arabia vil det helt definitivt være den største seieren. Han er antageligvis verdens beste fotballspiller akkurat nå, og det er noe helt annet enn spillere som er på tampen av karrieren, understreker Clay og sikter til signeringer som Roberto Firmino og Édouard Mendy (begge til Al-Ahli).

– Skulle overgangen skje ville det vært en virkelig fjær i hatten for prosjektet til Saudi-Arabia og en tragedie for fotballen som vi kjenner den, konkluderer Clay.

Kylian Mbappé har selv vært stille de siste dagene, med unntak av et svar på en tweet fra NBA-stjernen Giannis Antetokounmpo.

– Al-Hilal, dere kan signere meg. Jeg ligner på Kylian Mbappé, skriver basketstjernen.

Mbappé svarte på innlegget med en rekke latter-emojier.

– Han har jo fått med seg hva som skjer, men han bare ler av det. Jeg tolker den reaksjonen som at det er uaktuelt for ham og jeg tror ikke Mbappé ønsker en overgang til Al-Hilal, mener Clay.

For selv om Sky Sports melder at flere engelske klubber skal være interessert i å hente Mbappé tror Viaplay-kommentatoren at det kun er én klubb som frister 24-åringen:

– Real Madrid har vært målet hans siden han var en liten gutt. Det er nok der han ender til slutt uansett.

– Det er mulig det blir en omvei til Saudi-Arabia og at det blir Real Madrid neste sommer – eller så skjer det denne sommeren. Sånn som det ser ut nå spiller han ikke for PSG denne sesongen, konkluderer Clay.