Den engelske kapteinen viste sin klasse da han lurte Giorgio Scalvini og løp fra Alessandro Bastoni. Harry Kane avsluttet med å sette inn 3–1 bak Italia-keeper Gianluigi Donnarumma.

En ren maktdemonstrasjon og til England til EM to kamper før slutt i kvalifiseringen.

– Harry Kane på sitt beste, kommenterte TV 2s Morten Langli.

– Jeg viste en fart som ikke normalt er min styrke, sier Kane til Channel 4. Han får spørsmål om han elsker å score på Wembley.

– Det gjør jeg. Dette er vårt hjem. Vi har gjort Wembley til et fort de siste årene. Vi ønsker å betale tilbake til fansen med seire og det gjorde vi i dag.

For England hadde snudd 0–1 til 3–1.

Regjerende europamester Italia får en tøff vei til sluttspillet. Mannskapet til Luciano Spaletti har igjen Nord-Makedonia hjemme og finalen mot Ukraina i tyske Leverkusen.

Også Jude Bellingham imponerte stort. Den løpssterke midtbanespilleren fra Real Madrid både dro opp en kontring og løp opp et rom for Marcus Rashford. Manchester United-spissen hamret inn 2–1-scoringen. Den gjorde godt etter en høst med bare et ligamål.

Men det var like mye Bellinghams scoring.

– En estetisk nytelse å se ham løpe på en fotballbane, mente Langli.

2–1: Marcus Rashford og Jude Bellingham jubler for scoring. Foto: CARL RECINE / Reuters / NTB

Men Italia yppet seg før pause.

Gianluca Scamacca har ikke scoret på sine 12 første kamper for Italia. Men på Wembley kom det første målet for Atalanta-spissen med en fortid i West Ham.

Innlegget fra Giovanni Di Lorenzo var glimrende. David Frattesi traff ikke ballen, men inn på femmeteren sto Scamacca klar. Han dundret ballen opp i nettaket til italiensk 1–0-ledelse.

0–1: Gianluca Scamacca scorer sitt første mål for Italia. Til venstre Kalvin Phillips. Foto: NEIL HALL / EPA / NTB

England slet med å skape store sjanser den første halvtimen. Men så kom sentrale Jude Bellingham i en tett duell med Di Lorenzo. Dommer Clément Turpin pekte resolutt på straffemerket.

Men franskmannen måtte ha hjelp av VAR. Det var ikke enkelt å se hvem som egentlig var først på ballen. Til slutt ble dommerens avgjørelse stående.

Da hadde Harry Kane allerede stått klar med ballen lenge.

Bayern München-spissen la den ned og hamret inn sitt landslagsmål nummer 60 oppe i høyre hjørne. Italia-keeper Gianluigi Donnarumma gikk feil vei.

VM 1966: Bobby Charlton scorer for England mot Mexico på Wembley. Foto: AP / NTB

Kane utlignet samtidig Bobby Charltons legendariske rekord med 23 landslagsmål på Wembley. Sir Bobby scoret sine 23 Wembley-mål fra 1958 til 1970. Tre av dem kom da England vant sitt eneste mesterskap, VM i 1966.

Etter pause passerte han nå 86 år gamle Charlton.

Harry Kane har brukt åtte år på å score sine 24 på Wembley.

30-åringen står nå notert med 61 mål for England på 87 kamper. Ingen har flere. De neste på listen: Wayne Rooney 53, Bobby Charlton 49 og Gary Lineker 48.