16 dager etter den forsmedelige straffebommen i Englands kvartfinaletap mot Frankrike i VM, var Harry Kane tilbake i aksjon da Tottenham hentet opp 0–2 til 2–2 mot Brentford.

– Du sviktet landet ditt, var beskjeden fra Brentford-supportere få minutter etter avspark 2. juledag.

Det fikk blant andre The Times-journalist Henry Winter til å ta Kane i forsvar:

– Harry Kane har aldri sviktet landet sitt. Han er kaptein, rollemodell og soleklart den beste engelske spissen der ute, skriver Winter på Twitter, og trekker blant annet frem at Kane har tangert Wayne Rooneys rekord som mestscorende på det engelske landslaget.

– I tillegg har han finansiert fasiliteter og trenere for barn. Kane gjør mye for landet sitt, avslutter Winter.

– I dag spilte han for Tottenham, ikke for England. Det er normalt at supportere prøver å skape problemer, sier Tottenham-manager Antonio Conte på pressekonferansen etter kampen.

Der fortalte italieneren også at han ikke var i tvil om at Kane var mentalt sterk nok til å takle straffebommen.

– Han er helt klart i en rar situasjon. Han spilte et veldig bra VM, men bommet på den avgjørende straffen i kvartfinalen. Sånn er fotball. Man har positive og negative øyeblikk, men hvis du er sterk nok mentalt kan du sette de negative øyeblikkene til side. Jeg synes Harry har gjort det, sier Conte.

Etter at Kane reduserte, sørget Pierre-Emile Højbjergs utligning for at Tottenham berget ett poeng.

– Den største feilen man kan gjøre i fotball er å tvile på Harry Kane. Han er en maskin. Å undervurdere styrken hans er en enorm tabbe. Han har kvalitetene til å være verdens beste, sier Højbjerg til BBC.

London-oppgjøret mellom Brentford og Tottenham var det første i Premier League etter 44 lange dager med vente, og den engelske toppdivisjonen var virkelig tilbake med et brak.

Brentford fikk en fantastisk avslutning før VM-pausen med 2–1-seieren borte mot Manchester City og Erling Braut Haaland, og det så lenge ut som det skulle bli en ny skalp for Thomas Franks mannskap da Tottenham kom på besøk 2. juledag.

Kalkunen kan fort ha satt i halsen seg til Tottenham-supporterne fikk se hvordan laget sitt ble utspilt av heltente Brentford-spillere, og etter et kvarter satt den for vertene.

Et flott angrep ble avsluttet med et perfekt innlegg til danske Christian Nørgaard, og da Tottenham-keeper Fraser Forster la returen perfekt til rette for Vitaly Janelt sto det 1–0.

Brentford fortsatte kjøret, og jubelen sto i taket på Gtech Community Stadium da Ivan Toney trillet nok en ball i julenettet til Forster like før pause. Det ble imidlertid en kortvarig visitt i jubelbrusen, da assistentdommeren korrekt vinket med flagget for offside.

Dermed måtte bettinganklagede Toney vente til etter hvilen med å få sin scoring.

Snaue ti minutter etter turen i garderoben var det fortsatt et farlig Brentford-lag på banen, og en livredd Eric Dier turte ikke annet enn å gi bort et hjørnespark med en svak klarering. Det skulle han få angre på.

Nørgaard stusset hjørnesparket på bakerste, og der var det ikke mange som passet på Toney. Den VM-vrakede England-spissen doblet med det ledelsen og et ørlite julemirakel lå i emning.

Så våknet Tottenham.

Ingen er mer glad i Boxing Day enn Harry Kane, og med sin strålende heading 25 minutter før slutt står han med scoring i alle sine syv kamper spilt på 26. desember – den store fotballdagen i England.

Før kampen hadde 29-åring ni mål på Boxing Day, en rekord han delte med Liverpool-helten Robbie Fowler. Den rekorden har Kane alene nå.

– Du vet hvor viktig han er for oss. Personligheten hans og den karakteren han er. For oss er en en veldig viktig spiller, og jeg er glad han scoret i dag, sier Conte til Amazon Prime.

Og Tottenham hadde mer på lager.

Bare drøye fem minutter etter målet til Kane, banket Højbjerg inn utligningen og spolerte hjemmefansen i Vest-London.

For nå var det Tottenham som plutselig styre det meste, men de kom ikke nærmere et vinnermål enn Kanes heading i tverrliggeren fem minutter før slutt.

Uansett fortsetter Tottenhams imponerende rekke uten tap på Boxing Day. 16 kamper på rad teller den nå, siden 0-2-tapet for Portsmouth 26. desember 2003.