Arsenal fikk en opptur etter at London-klubben mandag tapte semifinalen i Champions League etter ekstraomganger.

Målet var Maanums åttende i serien denne sesongen. Midtbanespilleren fra Jar i Bærum har scoret totalt 15 i alle turneringer.

Arsenal har tre av sine største stjerner på skadelisten.

– Vi har snakket mye om skadene, men av og til kommer det noe positivt ut av negative situasjoner. Maanum har stått frem med de eldre spillerne ute. Hun har virkelig blitt seg selv og leder laget nå, mener Sky Sport-ekspert Karen Carney med 144 landskamper for England.

VILL JUBEL: Frida Leonhardsen Maanum feirer målet sammen med kaptein Katie McCabe. Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

Den norske midtbaneprofilen var mer og mer involvert offensivt for et Arsenal som stanget lenge på hjemmebane. Laget fikk straffespark etter en Maanum-corner i det 5. minuttet, men Katie McCabes forsøk ble reddet av Janina Leitzig.

Først etter 63 minutter skulle det lykkes vertene å score. Maanum fikk ballen på hjørnet av 16-meteren, vendte kjapt og skrudde den vakkert over keeper inn i lengste hjørne med høyrefoten.

Scoringen skapte eufori på Venue Meadow Park nord i London.

Den norske landslagsspilleren leverte også en drømmescoring i CL-kvartfinalen mot Bayern München i mars.

TØFF KAMP: Arsenal og Frida Maanum måtte jobbe hardt for å slå Leicester. Her representert ved Sophie Howard. Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

Maanum hadde en dyp og mer defensiv rolle mot Wolfsburg mandag. Mot Leicester var hun flyttet opp som playmaker i 10er-rollen.

– Hun hadde ballen mye og vi drepte kampen. Hun var veldig god i den posisjonen, sier Arsenal-trener Jonas Eidevall til Sky Sports.

Leicester kom på et par skumle overganger mot slutten, men Arsenal hadde rimelig god kontroll. Dermed endte det 1-0.

Seieren var viktig for Maanums lag, som har litt terreng å ta igjen på tettrioen Manchester United, Manchester City og Chelsea. Nå skiller det seks poeng opp til serielederen, som har spilt én kamp mer enn Arsenal.

Lørdag spille topplagene slik: Manchester United - Tottenham, Liverpool - Manchester City og Chelsea - Everton.