– Det er en latterlig utvikling, ropte Viasat-kommentator Daniel Høglund på direkten.

Sør-Koreas svenske trener, Henrik Signell, prøvde midt i 1. omgang seg med å ta ut keeper og kjøre syv utespillere i angrep.

Det endte med fullstendig fiasko.

Bakkerud scoret tre mål på under to minutter fra egen banehalvdel. Norges forsvarsklippe kunne bare slippe ut armene som vinger og juble for at norsk ledelse 8–3 ble forvandlet til 11–3.

Kommentator Høglund raste:

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal si det, Gunnar (Pettersen, ekspertkommentator). Det er ingen håndballfans i verden som vil se ballen bli kastet i åpent mål. Det er nitrist.

Bakkerud var også nær en fjerde scoring.

Ballen gikk i tverrliggeren og ned på streken. Men etter scoringen ble underkjent etter at dommerne sjekket situasjonen på video.

– Det er klart at jeg er oppmerksom når motstanderen kommer syv mot seks. Det snakket vi også om. Vi gir hver andre en «heads up» på at nå er det tom mål, sier Ingvild Bakkerud. Hun har også scoret en del mål fra egen banehalvdel for klubblaget Ikast.

– Vi trener på det daglig i klubben når vi spiller syv mot seks, sier hun.

– Hvor sikker er du?

– Det er et godt spørsmål. Det har jeg ikke noe tall på, svarer hun. Kongsberg-jenta har vært Norges beste forsvarsspiller i gruppespillet i sitt comeback i mesterskap.

– Jeg har fått mange minutter forsvar. Vi har funnet en god «bunn» der. Jeg har fått et godt samarbeid og kommunikasjon med Kari (Brattset Dale), Maren (Aardahl) og Vilde (Ingstad) i midtforsvaret, sier Bakkerud. Hun spilte sist for Norge i VM for fire år siden.

Det ble enkelt å hente to nye poeng for Norge.

Camilla Herrem lekte seg og leverte fantastisk effektivitet i den siste kampen nær hjemmet på Sola. Venstrekanten satte inn seks strake mål før pause. Norge gikk til pause med ledelse 20–11. Herrem leverte til og med scoring etter egen finte. En sjeldenhet på landslaget.

– Jeg gjør det egentlig for å få frikast, men i dag fulgte ikke forsvarsspilleren helt med. Så da kjørte jeg bare på. Jeg elsker å gå mann-mann, sier Herrem til VG.

Katrine Lunde (43) var tilbake med 11 redninger etter seks uker på skadelisten.

–Det var veldig godt å spille igjen. Kroppen fungerer. Jeg følte det var riktig tidspunkt å være med igjen, sier Lunde til VG.

– Jeg tar meg at jeg er rutinert i gamet. Det var ikke noen perfekt kamp, men jeg var rolig, fortsetter keeperlegenden som reddet straffekast i sin landskamp nummer 344.

Nora Mørk var også tilbake etter leggskaden, og hennes fininnstilte venstrearm serverte seks målgivende pasninger før pause.

KLEM: Nora Mørk og Katrine Lunde ga hverandre en god klem etter seieren. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Jeg hadde tatt sjansen på skudd om sjansen hadde bydd seg, men de andre var fri. Da er det bare å spille, sier Mørk til VG.

Hun bekrefter at det var avtalt at hun bare skulle spille før pause. Det ble bare 12 minutter på banen.

– Det var en fin måte å gjøre det på. Jeg ga meg mens leken var god. Det gikk veldig bra. Jeg kunne spilt videre, men synes det var godt å gi seg med en god følelse, sier Mørk.

– Ingen bør være nervøs for Nora, sier Viaplay-ekspert Ole Erevik.

Etter pause fortsatte det ikke på samme måten. Norge slet med scoringene. Omgangen var resultatmessig jevn. Camilla Herrem røk på et par bom, men ble fortjent kåret til banens beste spiller.

TAKK STAVANGER: Norge fortsetter VM i Trondheim. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Feilene om bomskuddene florerte i Norges dårligste periode hittil i VM. Sør-Korea begynte å ligne på seg selv igjen.

Men var aldri i nærheten av seier.

Sanna Solberg-Isaksen kom inn for Herrem med fire scoringer. Dermed ble 2. omgangen vunnet 14–12. Godkjent av Norge.

Nå går reisen videre til hovedrunden i Trondheim. Første kamp går onsdag kveld, mot Angola eller Island (møtes mandag).

– Jeg gleder meg. Jeg har bodd åtte år av mitt liv i Trondheim og har svigerfamilien der. Det gir meg utrolig mye energi, sier Camilla Herrem.

VG-børsen

Mål, Norge: Herrem 7, Aardahl 4, Bakkerud 4, Solberg-Isaksen 4, Skogrand 3, Ingstad 3, Oftedal 2, Reistad 2, Hovden 1.

Katrine Lunde 6

Olivia Lykke Nygaard 4

Maren Aardahl 7

Stine Skogrand 6

Nora Mørk 6

Stine Bredal Oftedal 5

Kristine Breistøl –

Vilde Ingstad 5

Ingvild Bakkerud 7

Kristina Novak –

Camilla Herrem BB 8

Sanna Solberg-Isaksen 6

Henny Reistad 5

Emilie Hovden 3

Maja Furu Sæteren –

Thale Rushfeldt Deila 6

Thorir Hergeirsson (trener) 6