Kommunikasjonsansvarlig Finn Aagaard i Norges Idrettsforbund bekrefter overfor VG at idrettsstyret er blitt innkalt, men presiserer at det er et informasjonsmøte og ikke et regulært styremøte.

Aagaard ønsker ikke å uttale seg om hvilke saker idrettstyret skal informeres om, men etter det VG erfarer skal MyGame-saken være ett av kveldens agendapunkter på det som er et digitalt møte. Aagaard opplyser at NIF ikke vil kommentere innhold i interne informasjonsmøter.

Strømmeplattformen MyGame har den siste tiden blitt diskutert. Dette er bakgrunnen:

Norsk idrett har inngått et samarbeid med det delvis TV 2-eide selskapet MyGame om filming og direktedistribusjon av ungdomsidrett over hele landet.

Systemet hevder å ha rutiner for reservasjon mot filming når det er nødvendig, samt å fjerne uønskede hendelser fra internett. Men VGs saker denne uken har vist svikt i systemet – allerede før den virkelig store utrullingen har skjedd.

Det har skapt en rekke reaksjoner. Tirsdag oppfordret politikeren Hallstein Bjercke (V) til opprør mot breddeplatformen. Han mener blant annet at norske idrettstopper ikke uten vider kan selge rettighetene til å vise norsk ungdom på breddenivå hos en kommersiell aktør.

Bjercke er ikke den eneste som reagerer. Forrige uke kunne VG fortelle at en video av en 12-åring som slåss under en innebandykamp lå ute på strømmetjeneste TV 2 Play i over en uke før den ble fjernet.

– Det er veldig beklagelig at det har skjedd. Dette er ting som ikke skal skje, det er åpenbart at dette må vi se nærmere på, sa generalsekretær Tomas Jonsson i Norges Bandyforbund til VG da.