Valnes startet dagen med å vinne prologen, og sammen med Johannes Høsflot Klæbo var de suveren foran resten av feltet.

Og de to fortsatte i samme spor, med å ta seg videre fra både kvartfinalen og semifinalen på overbevisende vis.

Derfor trodde de aller fleste at det skulle bli en duell mellom de to i finalen.

– Synes Valnes ser bra ut, spent på om han kan gi Klæbo skikkelig kamp i finalen, sier Viaplay-kommentator Jørn Sundby etter semifinalen.

Påkjørt av svenske

Men i finalen gikk det galt. Da løperne kjørte gjennom den siste svingen før nedkjøringen til stadion, ble Valnes påkjørt av svenske Johan Häggström som kom borti skia til Valnes.

Dermed dundret Sørreisa-mannen i bakken og tok med seg svensken.

Etterpå var ikke Valnes spesielt blid, naturlig nok.

– Han kjørte bare i meg bakfra. Selv om alle svenske ledere står og roper at «vi skal på pallen», så er det lov å ha med seg hodet, sier Valnes i intervjuet med rettighetshaver Viaplay/TV3.

På spørsmål om han kunne gitt Klæbo kamp om seieren (Klæbo vant), svarte han slik:

– Ja, selvfølgelig, men det blir jo umulig å…..sa Valnes og stoppet opp, mens han studerte hendelsen på skjermen i intervjusonen. Og så kom det noen nordnorske gloser.

– Det er klink disk det der. Forbanna idiot, sa han, og forlot intervjuet.

Tror han ville fått hard kamp

Seiersmannen Johannes Høsflot Klæbo, som vant foran finske Lauri Vuorinen og Harald Østberg Amundsen, syntes synd på landsmannen sin.

– Det var synd med Valnes. Jeg hadde håpet på en skikkelig duell på oppløpet, men vi får ta det igjen til neste år, sier Klæbo, som tror han ville fått skikkelig kamp om seieren.

– Ja, det er bare å se på prologen i dag. Han var sterk i dag og jeg tror dette oppløpet passer han bra, med seig, tung staking i høye gir, mener trønderen.

Svenske Häggström ble forøvrig plassert sist i finalen etter hendelsen.