Men Berge og Burnley øynet en mulighet til å stjele med seg minst ett poeng da de utlignet tidlig i den andre omgangen.

Bare for å oppleve at det ble med tanken. For fire minutter senere hadde hjemmelaget igjen tatt ledelsen, noe enkelt etter et godt cornertrekk.

– Det er et tungt slag i trynet å få den med en gang, sier Sander Berge til VG i pressesonen på Emirates Stadium.

Han la til at «det er for enkelt å score slik på dødball» og at timingen var både «kjip og seig».

– Jeg følte på 1–1 at her er alt mulig. Men når de scorer så fort igjen får de kampen inn i sitt spor, selv om mange av gutta tenker at «nå går vi på igjen». Så blir det 3–1. Men vi får bare jobbe på som dette. Vi har mange kamper vi skal slå fra oss.

For Burnley og Berge ble en vond periode bare enda verre. De har ikke vunnet siden kampen mot Luton 3. oktober. Tapet mot Arsenal er det femte i rekken. Mellom der har de også røket ut av ligacupen.

Berge er imidlertid klar på at nyopprykkede Burnley, under ledelse av tidligere Manchester City-kaptein Vincent Kompany, for hver eneste kamp har tatt steg.

– Det er ikke alle som ser for seg dere i toppen, kanskje ikke i midtsjiktet, men hva gjør fem tap med spillergruppa?

– Det er alltid tøft. Men som sagt tidligere, vi er et ungt lag med lite Premier League-erfaring. For hver uke tar vi store steg. De to siste kampene har vi vært meget bra. Vi ser mer komfortable ut med ballen, vi ser skarpere ut, er der i nærkampene, vinner flere dueller, sier Berge og fortsetter:

– Og det er avgjørende på dette nivået. Så vil vi vokse. Det jobbes steinhardt på trening hver eneste dag og vi har det beste trenerteamet til å veilede oss.

Martin Ødegaard, her fra sist han var på banen i en Arsenal-kamp. Det var mot West Ham 1. november. Foto: Bradley Collyer / Pa Photos / NTB

Lørdagens oppgjør kunne blitt høyinteressant sett med norske øyne og gitt et gjensyn mellom tenåringskompisene Berge og Martin Ødegaard på midtbanen til hvert sitt lag.

Men for tredje kamp på rad var sistnevnte utelatt fra Arsenals kamptropp. Nordmannen har også slitt med skadeplager i to uker.

Manager Mikel Arteta har vært svært «hemmelighetsfull» og røpet lite rundt situasjonen.

Ødegaard har heller ikke sagt stort selv, men åpnet litt om den tunge skadeperioden i en eneste setning i en ellers lang kapteinspalte i lørdagens kampprogram.

«Det har vært veldig frustrerende for meg å gå glipp av de siste kampene, og også den siste ligakampen her som vi vant mot Sheffield United», skriver Ødegaard.

For Sander Berges del ble arbeidsdagen trolig en av de tyngre rent fysisk.

Burnley brukte store deler av kampen på å forsvare seg, men Berge fungerte godt som et «skjold» foran egne stoppere, blokkerte skudd, tok unna innlegg med hodestyrken sin og fikk nå og da vist frem hva som bor i ham med ballen i beina.

Men han kunne ikke hindre Burnleys femte strake ligatap.

Selv om gjestene og Jóhann Gudmundsson hadde en enorm sjanse før pause, var det Arsenal som dominerte stort de første 45 minuttene på eget gress.

I omgangens siste spilleminutt fikk de også uttelling etter at Leandro Trossard slo Burnley-keeper James Trafford i en duell på bakerste stolpe og nikket inn 1-0.

OFRET ALT: Arsenals Leandro Trossard måtte ha medisinsk tilsyn etter å ha gitt alt i duellen som ga hjemmelaget 1–0-ledelse. Foto: GLYN KIRK / AFP / NTB

Men hjemmelaget var ikke mange minuttene i himmelen og andre omgang bare 7-8 minutter gammel da Josh Brownhill banket inn utligningen.

Kort tid senere stanget imidlertid William Saliba vertene tilbake i føringen.

Og fra det punktet og ut handlet alt om Arsenal.

De skapte store sjanser og med et drøyt kvarter igjen på kampuret satte Oleksandr Zintsjenko den endelige spikeren i Burnley-kista med en rålekker avslutning fra 10-12 meter.

– Vi viser bra lagmoral og kan være stolte av prestasjonen. Det er øyeblikk som avgjør sånne kamper. Men man kan ikke ta oss på forsvarsspillet generelt, hvordan vi står opp, avstandene mellom oss og at vi våger å være oss selv mot det laget der. Det er forbedring (fra tidligere) og viser hva vi kan stelle i stand, vurderer Sander Berge overfor VG.

Et aldri så lite skår i gleden for hjemmelaget var at innbytter Fábio Vieira som syv minutter før ordinær tid ble vist direkte rødt kort.

Dommer Michael Oliver var ikke i tvil da Josh Brownhill gikk i gresset etter en duell med portugiseren. Oliver flekket umiddelbart opp det røde og på reprisene så det helt korrekt ut. Knotter i knehøyde og rett i garderoben på Vieira som nå mister de to neste Arsenal-kampene.