– Ingen av oss kan forklare hva Manchester United prøver på når man ser hvordan de spiller, sier Jamie Carragher hos Sky Sports etter 0–3-fadesen mot Manchester City.

Den tidligere Liverpool-forsvareren påpeker at managere som Unai Emery og Ange Postecoglou har fått suksess raskt.

Da VG møter David James på Old Trafford, sier også han at det begynner å haste for Erik ten Hag.

– Pep hadde jo litt tid, i hvert fall en sesong der alt ikke gikk så bra, men etter det fikk han implementert filosofien sin og siden har det bare vært suksess, sier den tidligere landslagskeeperen til VG.

PÅ PLASS: Den tidligere England-målvakten David James var på Old Trafford iført UEFA-logoen. Foto: Mikal Emil Aaserud, VG

Erik ten Hag har på sin side vært Manchester United-manager i 18 måneder. Carragher mener at den tilbakevendende debatten om det mulige eierskiftet i Manchester United er et sidespor.

– Hva han gjør på treningsfeltet fra mandag til fredag har ingenting med om Jim Ratcliffe kommer inn på eiersiden eller ikke. Hva ønsker han at spillerne skal gjøre? Når de spiller seg ut bakfra, og vi ser alle andre topplag i ligaen gjøre det, hva er det Manchester United prøver å gjøre med ballen? spør Carragher, og fortsetter:

– De spiller underdog-fotball og de har gjort det helt siden han kom. De spiller kontringsfotball og mange lange pasninger. Ingen andre topplag spiller på den måten. Det har ingenting å gjøre med hva som foregår over ham.

Journalist i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, Eivind B. Holth, skriver i sin kommentar på United.no søndag at «nå skal Ten Hag stilles til veggs».

Samuel Luckhurst i Manchester Evening News kaller tapet «en av de verste dagene» i Ten Hags tid i United og mener at United utvikler seg i feil retning.

Carragher peker på at Erik ten Hag har fått hente de spillerne han har ønsket. Det gjør også David James, som mener at det snart bør få konsekvenser.

– Da må du se på hvem som styrer. Gjør ikke spillerne det manageren ønsker, så må de få høre det. Gjør de som han sier, så må manageren endre seg, eller United se seg om etter noe annet, sier James til VG.

– Bekymringen etter byderbyet er at City-spillerne vet hva de vil utpå banen og til enhver tid og hvor de har hverandre. Jeg så ingenting av det i United, sier den tidligere målvakten.

Heller ikke Carraghers kolleger i Sky Sports’ studio sparer på kruttet når de skal beskrive Manchester Uniteds prestasjon.

– Det var en fotballeksjon. Manchester United visste ikke hva de skulle gjøre, sier Micah Richards.

– I andre omgang var det ikke kamp. Det ble kaos. United forsvant i andre omgang, sier Gary Neville.

ENVEISKJØRING: Manchester City feide over Manchester United i derbyet. Foto: Sofascore

Likevel er ikke den tidligere Manchester United-spilleren fremme med øksa i retning klubbens manager.

– Sinnet mitt er ikke rettet mot Ten Hag. Jeg synes ikke at han er det fundamentale problemet. Giftigheten i denne klubben spiser alle managere og alle spillere som kommer hit levende, sier Neville – og legger til:

– Prestasjonene har vært veldig, veldig svake. Men er løsningen å bytte manager? Absolutt ikke. Men det er ingen tvil om at han sliter.

Erik ten Hag sa følgende om kampplanen etter tapet.

– I første omgang var vi disiplinerte og man ser hvor mye man kan lykkes. På det andre målet gjorde vi en tabbe som ikke var i tråd med kampplanen. Vi presset keeperen da vi ikke skulle, ble utspilt og plutselig var det 0–2.

I pausen valgte Erik ten Hag å erstatte Sofyan Amrabat med mer offensive Mason Mount.

– Kampplanen var god, men når du ligger under er du nødt til å ta grep som manager, spesielt når du har en benk så må du bruke den og få mer offensiv kraft på banen, sier han.