– Jeg er megaskuffet over at vi ikke vinner, sier Rekdal til Adressa.

Rosenborg er nummer åtte med 11 poeng på åtte kamper. Haugesund har syv poeng på ni kamper, og er på 14. plass.

– Vi skal vinne hjemme. Å slippe inn tre mål før pause går ikke, så spiller vi en fantastisk andreomgang, utdyper Rekdal til VG.

Ti minutter ut i kampen kom RBK-keeper André Hansen først på en ball i duell med FKHs Alioune Ndour, men til store protester blåste Kai Erik Steen. Advokatfullmektig Hansen forsøkte å argumentere for sin sak, men Alexander Søderlund benyttet muligheten til å gi Haugesund 1–0.

– Det er at det aldri er straffespark. Rullgardinen går ned hos meg. Det er en elendig avgjørelse. Det føles som å tape en fotballkamp, kanskje enda verre, sier Steen til VG.

– Jeg har full forståelse for at Rosenborg er sinte. Det aksepterer jeg. Jeg har lagt meg flat, fortsetter Steen.

– Vi er mennesker og gjør feil. Det er en del av spillet, sier RBKs Hansen.

– Null prosent straffe, men vi hadde ikke trengt å slippe inn to mål til, sier Rekdal.

Straffeavgjørelsen fikk slakt av en rekke eksperter, inkludert tidligere toppdommer Per Ivar Staberg:

20 minutter ut i kampen sørget Mads Sande for 2–0 da han avsluttet via en RBK-forsvarer og i mål.

– Førsteomgang er forferdelig svak av RBK, sier Svein Maalen, tidligere Ranheim-trener og Adressa-ekspert.

– Haugesund avslørte flere svakheter i Rosenborg. De sliter med å forsvare seg når det blir stort strekk i laget.

Rosenborg skapte lite, men Stefano Vecchia benyttet muligheten på et frispark og ga trønderne et sårt tiltrengt håp om en vei tilbake med 1–2 i 36. minutt. Men så gikk det bare fire minutter før Ndour sendte Haugesund opp i 3–1.

Rekdal og spillerne ble sendt i garderoben til høylytt piping. Treneren svarte med et trippelbytte i pausen, og kastet blant annet inn Adrian Pereira som var livlig.

Ti minutter ut i omgangen fant Vecchia innbytteren i boksen. Pereira klemte til og ballen snek seg under Haugesund-keeper Egil Selvik.

Noen minutter senere fikk en annen innbytter, Ole Sæther, tidenes mulighet til å utligne. Spissen snek seg fri på bakerste og skulle bare skli ballen i buret, men endte med stolpe ut som resultat.

Sæther var dyktigere da han fikk muligheten igjen – om enn på litt heldig vis. En klarering fra Haugesund ble blokkert og spant i RBK-spissens retning. Avslutningen traff først keeper, så uheldige Søren Reese som lagde selvmål.

– Vi kommer ut med vanvittig mye mer energi. Andreomgang er veldig imponerende, sier Sæter til VG.

Det endte 3–3, noe begge lag vil være misfornøyde med. I neste serierunde venter Vålerenga borte i Oslo for Rosenborg. Haugesund møter Aalesunds FK.

– Selvtilliten til Rosenborg har fått seg en støkk, mener Maalen.

– Vi klarte ikke holde momentum i andreomgang, samtidig som RBK gjorde fornuftige bytter, sier Jostein Grindhaug, Haugesund-trener, til VG.