Norge slo Frankrike 4–1 da landslagsturneringen i ishockey i Graz ble innledet torsdag. Mathias Trettenes scoret to av målene.

Norge fikk en pangstart på kampen. Sondre Olden sendte Petter Thoresens utvalgte i ledelsen etter 1.46 minutt i et overtallsspill.

Tidligere Oilers-spiller Mathias Trettenes scoret sitt første for kvelden da han økte til 2-0, også det med en franskmann i utvisningsboksen.

Hans powerplayrekke med brødrene Mathis og Ken André Olimb var hele tiden vanskelig å stoppe for det franske laget.

Olimb-brødrene har virkelig imponert for Linköping i SHL den siste tiden, og de leverer fortsatt godspill også i landslagsdrakten.

I ordinært spill dannet brødrene en meget farlig rekkekombinasjon med Martin Røymark.

Mye positivt

– Det var mye positivt. Vi skapte mye og spilte disiplinert. Franskmennene forsøkte å kjøre over oss med aggressivt spill i midtperioden. Vi var litt ute å kjøre, men Henrik Haukeland sto en veldig god kamp, sa landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

Frankrike reduserte med midtperiodens eneste mål ved Olivier Dame Malka. Det var eneste gang Haukeland i Norges mål lot seg overliste.

I tredje periode økte Trettenes til 3-1 før Ken André Olimb gjorde 4-1, godt assistert av broren.

Trettenes spiller til daglig på svensk nivå to i Almtuna, men var en viktig mann i flere sesonger i Thoresens tid som Stavanger Oilers-trener.

Godt å se

– Det var godt å se spillerne i aksjon igjen. Jeg synes vi fortsetter litt der vi slapp i OL-kvalifiseringen i september. Vi fikk en god start, og det var godt å se at powerplayet vårt satt med en gang, sa Thoresen.

Norge møter vertslaget Østerrike fredag og avslutter mot Slovakia lørdag i turneringen i Graz.

I kampen mot Østerrike vil også Frölunda-spillerne Mats Rosseli Olsen og Johannes Johannesen få prøve seg. De var i aksjon og vant mesterligaen med Frölunda tirsdag og fulgte torsdagens kamp fra tribunen.

Petter Thoresen er inne i sin første sesong som norsk landslagssjef. Han innledet jobben med å ta Norge til OL i Pyeongchang.

Norge innleder VM i Frankrike og Tyskland med å møte Frankrike i Paris 6. mai.