ARSENAL - ASTON VILLA 3–2

Pierre-Emerick Aubameyang ble matchvinner i det 84. minutt, noen minutter etter at Calum Chambers utlignet. Dermed henger London-laget med i tetsjiktet.

– Det er to ting jeg vil ta med meg fra kampen. Den ene er karakterstyrken, kampviljen og forholdet til supporterne. Den andre er hva vi må forbedre defensivt, sa Arsenal-manager Unai Emery.

Arsenal hadde invitert til fest da kamp nummer 250 skulle spilles på Emirates Stadium søndag. Men Aston Villa gjorde det de kunne for å være festbrems.

Først da John McGinn satte inn 1-0 til gjestene etter 20 jevnspilte minutter. Han sendte ballen bak Arsenal-keeper Bernd Leno etter at hjemmelagets forsvar sov da Anwar El Ghazi sendte ballen inn i feltet.

I tillegg bidro ikke Ainsley Maitland-Niles med å løfte stemningen blant hjemmesupporterne da han kastet seg inn i en takling mot Neil Taylor fem minutter før pause. Med gult kort fra før måtte den unge engelskmannen finne veien til dusjen.

1-0 sto seg til pause.

Straffe

14 minutter etter hvilen utlignet Arsenal på straffe ved nyinnkjøpte Nicolas Pépé. Mattéo Guendouzi ble lagt i bakken, og dommer Jonathan Moss pekte på straffemerket. Arsenals nykomling satte ballen midt i mål.

Emery bekreftet at Aubameyang fortsatt er lagets straffeskytter, men at han lot Pépé få sjansen til å score sitt første mål etter rekordovergangen fra Lille.

– Det var en stor avgjørelse å la ham skyte for å gi ham selvtillit, og ansvaret var Aubameyangs. Han sulter alltid etter å score, så det viste hans storhet, sa Emery.

Men Arsenal-jubelen varte kun ett lite minutt. Jack Grealish vant ballen på midtbanen, satte fart og passerte flere Arsenal-spillere før han la inn foran mål. Der kom Wesley og flikket bortelaget i ledelsen på ny.

Etter dette dro gjestene ned tempoet, mens vertene gjorde hva de kunne for å holde tempoet oppe. Arsenal presset på for utligning og var nær ved da Guendouzi smelte ballen i stolpen.

Snudde kampen

Ni minutter før slutt satte innbytter Calum Chambers inn 2-2 etter litt klabb og babb i feltet, mens den avgjørende scoringen kom tre minutter senere.

Arsenal fikk frispark like utenfor sekstenmeteren. Pierre-Emerick Aubameyang tok ansvar og sendte kula forbi både den oppstilte muren og Tom Heaton i Villa-buret.

Dermed hadde Arsenal snudd kampen med én mann mindre på banen og sikret seg tre viktige poeng i kampen om en topp fire-plass.

– Vi ga bort tre dumme mål, sukket Villa-manager Dean Smith.

Med tre poeng klatret Arsenal opp på 4.-plass på tabellen med 11 poeng, mens Aston Villa blir liggende med fire poeng. Det holder ikke til mer enn 18.-plass.

Neste runde tar Arsenal turen til Old Trafford for å møte Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Aston Villa tar på sin side imot Burnley.