Som Folkebladet skrev tidligere i januar, kunne Varden få tilbud om opprykk til 5.-divisjon, dersom Nordreisa takket ja til tilbudet om opprykk til 4.-divisjon.

Selv om Varden endte på tredjeplass i 6.-divisjon, avdeling 1, var verken serievinner Vårsol eller Bardu som endte på andreplass interessert i å rykke opp. Heller ikke Kvæsma, som endte på tredjeplass i avdeling 2, var særlig sugen på å gå opp én divisjon.

I forrige uke fikk dermed Varden tilbud fra Troms Fotballkrets om de ønsket en ledig plass i årets 5.-divisjon. Og da Kvæsma takket nei, ga Varden beskjed til kretsen om at de takker ja til denne plassen. Tromsøstudentene (TSI) som endte på andreplass i avdeling 2, har også takket ja til tilbudet om opprykk.

Årets 5.-divisjon vil dermed bestå av følgende lag: Ringvassøy, Fløya 2, Valhall, Kvaløya, Skognes, Skarp 2, Ullsfjord, Indre Kåfjord/Manndalen, Furuflaten, Ulfstind, TSI og Varden.

- Vi har tro på at vi kommer til å klare oss fint sportslig, selv om motstanderne er tøffere enn i 2017. Vi slo som kjent serievinner Vårsol i nest siste serierunde, og tok poeng fra alle lag i divisjonen, skriver Varden FK på sin hjemmeside.