Ingen kunne gjøre noe med Klæbo på tirsdagens klassisk-sprint i canadiske Canmore.

Trønderen vant foran franske Richard Jouve, mens Erik Valnes endte på 3.plass. Dette er Sørreisa-mannens 9. individuelle pallplass denne sesongen, og hans 21. pallplass i karrieren.

– Føler litt med Valnes

Valnes er nå kun ett fattig poeng foran Klæbo i sprintcupen sammenlagt, etter at Valnes stort sett har gått med den røde ledertrøya hele sesongen. Nå er jevngamle Klæbo på tur å hente han inn i full fart.

Devon Kershaw, en tidligere canadisk langrennsløper, var gjest i langrennsstudioet til TV3/Viaplay tirsdag kveld. Han synes «synd» på Valnes som må konkurrere mot det som er tidenes beste mannlige langrennsløper, Johannes Høsflot Klæbo.

– Jeg føler litt med Valnes, som har hatt en så fantastisk sesong — men dette kan bli tøft, sa Kershaw og siktet til sammendraget i sprint-cupen.

Tirsdag tok Klæbo sin pallplassering nummer 100 i verdenscupen, enda han i likhet med Valnes bare er 27 år og har mange år igjen. Han er den første mannlige langrennsløperen som oppnår denne milepælen.

– Hva mer kan han gjøre? Han har hatt en helt enorm sesong, men konkurrerer mot tidenes herreløper. Hva kan han gjøre? Han er på pallen i nesten hver eneste sprint, sa Kershaw om Valnes.

– De er like gamle og har konkurrert siden de var juniorer. De kjenner hverandre og hverandre sine styrker og svakheter. Det blir en tett duell hele veien, men det er ikke enkelt å være Valnes nå, med kun ett poengs forsprang, sa Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug.

– Har aldri vært så sliten

Selv fortalte Valnes i intervjuet med rettighetshaveren, at han hadde en meget tøff dag, og sånn sett var fornøyd med 3.plassen. Før tirsdagens klassisk-sprint var det 2–1 i favør Valnes mot Klæbo på denne distansen, denne sesongen.

– Jeg er fornøyd ut fra hvordan dagen var. Jeg har aldri vært så sliten på et skirenn tidligere. Det var brutalt og et helvete fra første stavtak, fortalte BOIF-løperen i intervjuet.

– I min målestokk var det veldig lite trykk i stakinga. Når man ikke er helt på topp, så havner man ofte i litt «klussing» bak der. Jouve brukte alle midler for å få Johannes sine bakski og jeg havnet litt bak der. Jeg trodde jeg hadde en god posisjon inn på oppløpet, men det ble tett, kluss og mye staver, sa Sørreisa-mannen videre.

Verdenscup-sirkuset drar nå videre til USA og Minneapolis, der det gås en 10-kilometer i friteknikk søndagog en sprint i friteknikk lørdag.