– Datteren min fikk drapstrusler. De som truet sa de visste hvor vi bodde og at de skulle kaste bensinbomber på huset, forteller Dean i BBC-podkasten Football Daily.

Det var i februar i fjor at West Hams midtbanespiller Tomas Soucek fikk rødt kort på tampen av oppgjøret mot Fulham. Dommer Dean studerte VAR-bildene, men valgte likevel å vise ut tsjekkeren for det som var en utilsiktet albue i ansiktet til Alexander Mitrovic.

Det røde kortet ble fjernet av FA i etterkant, men skaden var allerede gjort. Supporterne var rasende.

– Det påvirket familien veldig i noen uker. Jeg sto over kamper fordi jeg ikke var mentalt i stand til å dømme, forteller 53-åringen som dømte West Ham igjen fire uker senere og benyttet anledningen til å si unnskyld til Soucek.

GOD STEMNING: Mike Dean gliser bredt sammen med Manchester Citys Vincent Kompany og Chelseas Eden Hazard i et Premier League-oppgjør i april 2017. Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Nå legger han opp etter å ha dømt 22 år på øverste nivå i England. Ofte har Dean gjort seg bemerket med sin selvsikre og humoristiske fremtoning – noe som ikke alltid har blitt like godt mottatt av spillere, managere og supportere.

– Jeg kommer til å savne dømmingen fryktelig neste sesong, sier Dean som understreker at han er stolt av å ha dømt på øverste nivå i så mange år.

– Det å ha den «beste plassen i huset» hver uke uten å betale for det – det er ideelt, sier Dean fornøyd.

Søndag dømmer han sin aller siste Premier League-kamp når Chelsea møter Watford på Stamford Bridge.

Martin Atkinson og Jon Moss dømmer også sine siste kamper, henholdsvis Crystal Palace – Manchester United og Leicester – Southampton. Ifølge The Athletic har Dean, Atkinson og Moss dømt 1294 Premier League-kamper til sammen.