I et stort intervju med den spanske avisen, Mundo Deportivo, sier Xavi at Messi til uken skal bestemme seg for hvor han spiller neste sesong.

For to sesonger siden forlot Messi Barcelona etter en hjerteskjærende avskjed. I den katalanske hovedstaden drømmer nok mange nå om å se den lille magikerens rappe føtter entre Camp Nou igjen.

– For meg er det ingen tvil. Hvis Leo bestemmer seg for å komme, er dørene vidåpne, sier Barcelona-sjef Xavi.

Torsdag bekreftet Paris Saint-Germain-trener, Christophe Galtier, at 35-åringens siste kamp for klubben blir sesongavslutningen mot Clermont Feet lørdag.

Mange har spekulert i fremtiden til Messi, og tilbud fra både Al-Hilal i Saudi-Arabia og MLS-klubben Inter Miami ligger på bordet – skal man tro ulike kilder. Sistnevnte skal ha vært i samtaler med Messi i lang tid.

En tredje mulighet er en retur til Barcelona.

TÅREVÅTT: Det ble tårevått da Lionel Messi forlot Barcelona i 2021. Foto: ALBERT GEA / Reuters

– Jeg vet at det vil hjelpe oss hvis han kommer. Neste uke vil han ta en beslutning, men vi må la ham få litt fred. Akkurat nå er det 200 hypoteser.

– Han har fortjent all rett i verden til å bestemme hvor han vil avslutte karrieren. Han har ferdighetene til å fortsette på et høyt nivå, og hvis han kommer til Barcelona, ønsker flertallet av Barca-fansen, og spesielt treneren, ham hjertelig velkommen, sier Xavi i intervjuet.

Han og «Leo» spilte elleve sesonger sammen i den katalanske klubben.

VERDENS BESTE: Lionel Messi vant «Gullballen», eller Ballon d’or, prisen for verdens beste fotballspiller, syv ganger i perioden som Barcelona-spiller. Foto: YOAN VALAT / EPA

Daily Mail skriver at Messi skal ønske seg en retur til Barcelona, men at klubbens økonomi fremdeles kan sette en stopper for Messi-fotball på Camp Nou.

Argentineren forlot Barcelona i 2021 etter 17 sesonger på grunn av La Ligas strenge finansielle regler. De samme reglene, ligaens økonomiske Fair Play-regler, gjør at klubben må få grønt lys fra La Liga før de kan gjennomføre en overgang.

Klubben skal imidlertid ha god kontroll, og at katalanerne kanskje kan vente seg en overgang.

– Hvis du sier til hvilken som helst fotballspiller i verden at man har et tilbud fra Barcelona, og at Barcelona og treneren ønsker deg, så vil man ikke si "nei", påstår Xavi, og påpeker samtidig at han ikke har noe ansvar for kontraktsmessige spørsmål.

Fredag kveld ble det klart at Sergio Ramos, som gikk til PSG samtidig som Messi, også forlater Paris-klubben etter sesongen.