Den profilerte sportssjefen har tre måneders oppsigelsestid, og vil jobbe i regi av Norges Skiforbund ut sesongen. Både mot landslagshopperne, og intensivere jakten på sponsorer.

Dermed går Clas Brede Bråthen av etter ganske nøyaktig 20 år som sportssjef for de norske hopperne. Pressekonferansen han har kalt inn til er klokken 11.00 i Oslo.

Den lange perioden var kun avbrutt av et drøyt år i rollen som «landslagssjef» etter en mye omtalt konflikt med den daværende ledelsen i Norges Skiforbund i 2021.

GIR SEG: Ut fra VGs opplysninger gir Clas Brede Bråthen seg etter 20 år som sportssjef i hopp. Foto: Gisle Oddstad / VG

Året etter var han tilbake som sportssjef.

Han har en nesten 40 år lang karriere i hopp på toppnivå. Bråthen dukket for første gang opp på den internasjonale scenen da han som aktiv tok sølv i junior-VM som 17-åring.

Norge har hatt betydelig internasjonal suksess gjennom Bråthens 20 år ved roret. Han startet i 2004 med visjonen «Vi skal være verdens viktigste hoppnasjon».

Norske skihoppere har siden vunnet 12 VM-gull, fire OL-gull og tatt til sammen 55 medaljer i VM og OL. I tillegg har Norge vunnet verdenscupen sammenlagt tre ganger for både kvinner og menn, i tillegg til to sammenlagtseire i den tysk-østerrikske hoppuken.

GOD KONTAKT: Clas Brede Bråthen og Maren Lundby under pressekonferansen i desember. Lundby ga beskjed om at hun legger opp. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Nyheten om at Clas Brede Bråthen avslutter som sportssjef kommer bare 25 dager etter Maren Lundbys beslutning om å legge opp. Hennes banebrytende karriere har gått parallelt med hans tid som hoppsjef.

Lundby satte som 14-årig utfor som nummer 1 i kvinnenes første VM-renn i 2009 og vant senere både VM. OL og verdenscupen sammenlagt.

Bråthen og hoppledelsen prioriterte å bruke rundt to millioner kroner på «prosjekt Lundby» foran OL for seks år siden. Den største summen som til da var satset på en enkeltutøver i Hopp-Norge.

Totningen svarte med å vinne Norges første OL-gull på kvinnesiden.

– Maren Lundby er den største utøveren jeg noensinne har møtt, sa Clas Brede Bråthen til Aftenposten etter triumfen i Pyeongchang.