Den danske spissen er for tiden klubbløs. 32-åringen er usikker på fremtiden som følge av koronapandemien, men legger ikke skjul på at trenerkarriere frister.

– En av de tingene jeg vil bli flink til, er å være trener. Det å kunne ta utdannelsen og få det som skal til, er noe jeg gjerne vil få til, sier Bendtner i sitt TV-program «Bendtner & Philline».

En som har tro på Bendtners trenerferdigheter, er Ståle Solbakken som trente 32-åringen i FC København fra september 2019 til januar i år.

– Hvis han har viljen og er dedikert, kan det lett gå bra. De andre tingene som har skjedd fra hans egne karriere, trenger ikke være et tema, sier Solbakken til Ekstra Bladet.

Mislykket FCK-opphold

Bendtner meldte overgang fra Rosenborg til FCK, men oppholdet i hjembyen København ble ikke helt som forventet.

Dansken fikk seks innhopp, men ingen mål i ligaen. Totalt scoret han ett mål – i cupen mot Nordsjælland – på totalt ni kamper.

– Nicklas har et godt fotballhode. Det er det ingen tvil om. I tillegg har han erfaring fra klubber i forskjellige land. I forhold til det taktiske ser jeg ikke noe stå i veien for det, sier Solbakken.

Fortid i Arsenal

32-åringen spilte for Rosenborg i to og et halvt år. Han noterte seg for totalt 28 nettkjenninger på 63 kamper for trønderne.

I tillegg til spill i FCK og Rosenborg har Bendtner også spilt for klubber som Arsenal, Juventus, Sunderland og Wolfsburg.

For det danske landslaget har Bendtner scoret 30 mål på 81 kamper.