Nå er duoen klar for kvartfinale.

Den norske duoen tok styringen umiddelbart og spilte et gnistrende godt førstesett med noen lekre blokker og harde smasher. 7-3 i favør nordmennene tidlig ble fort til 15-8. Den italienske duoen var sjanseløs i det første settet, som Mol og Sørum vant 21-12.

I det andre settet slet nordmennene betydelig mer. Italienerne tok ledelsen 1-0 og var foran gjennom hele settet, som de vant 21-19.

I det tredje og avgjørende settet viste nordmennene at de er verdens beste duo. De tok kommandoen umiddelbart og ga aldri italienerne noe reell mulighet til å komme seg inn i kampen etter at de ledet 12-4.

Nicolai og Lupo knappet innpå til 7-14, men kampen ble avgjort da Nicolai ikke klarte å returnere en hard smash fra Mol.

– Tøff kamp

15-7 i det tredje settet i favør nordmennene gjør at de er klare for kvartfinale i femstjernersturneringen i Wien, der de møter Adrian Heidrich og Mirco Gerson fra Sveits.

– Det var en veldig, veldig tøff kamp. De fightet tilbake etter å ha tapt det første settet og spilte veldig bra. Takk til de to for en flott kamp, uttalte Mol etter kampen.

– Vi kom sterkt ut i det tredje settet og holdt ledelsen gjennom hele settet. jeg er veldig glad for å være i Wien for å spille en kvartfinale, fortsatte Sørum.

Mol og Sørum har møtt den sveitsiske duoen én gang tidligere - i Warszawa i juni 2018. Da var det Heidrich og Gerson som vant 21-17, 21-17.

Kan bli tidenes mestvinnende lag

Med seieren i Gstaad tidligere i sommer ble den norske duoen tidenes mestvinnende norske lag med åtte turneringsseiere på verdensserien. Senere tok de sin niende i Tokyo.

Neste store mål er å bli tidenes mestvinnende europeiske lag. For å klare det må de ta seg opp på tolv seire. Da passeres det latviske laget bestående av Aleksandrs Samoilovs og Janis Smedins.

– Skulle vi allerede denne sesongen klare å bli tidenes mestvinnende europeiske lag, er det helt utrolig. Spesielt med tanke på vår unge alder, og at vi bare har spilt to sesonger sammen, sier Anders Mol til NTB.