For Nusa har nemlig slitt med ryggtrøbbel den siste tiden og derfor spilt minimalt siden han scoret i debuten mot Jordan og så vartet opp med to målgivende i EM-kvalikkampen mot Georgia.

– Vi må passe veldig godt på Nusa. Han er i en midt imellom-situasjon. Han føler seg bra, men det medisinske apparatet i Belgia og her er enige om at vi må ta ekstra vare på ham og holde et ekstra øye med ham, sier Solbakken til pressen – og fortsetter:

– Han er en ung gutt, antagelig ikke ferdigvokst heller. Han har en lang karriere foran seg, så vi skal ikke drive noen rovdrift på ham for at vi skal nå et kortsiktig mål.

Se de målgivende pasningene til Nusa fra Georgia-kampen.

Det norske landslaget skal de kommende dagene møte Kypros på bortebane og Spania på Ullevaal i EM-kvaliken. Landslaget tar noen grep for å optimalisere samlingen for Nusas del.

– Han snakker med dere i dag, men så får han hvile resten av uken, sier Solbakken. Nusa kommer med andre ord til å skjermes etter at pressen har møtt ham på tirsdag.

– Vi vil ikke at han skal bli sliten mentalt. Vi vil at det mentale overskuddet skal være der, så skal vi passe på ham fysisk.

Slik scoret Nusa sitt første landslagsmål.

Siden landskampene i september har Nusa spilt cirka 50 minutter fordelt på to kamper for belgiske Club Brügge. Fasit er ett mål og én målgivende. Han har norske Ronny Deila som trener.

– Jeg hadde en god prat med Ronny på mandag. Nå er det vi (landslaget) som har ansvar for ham. Det må vi ta på største alvor. Hverken Ronny eller jeg er medisinere, så vi må ta hensyn til hva det medisinske apparatet forteller oss. Vi kan nok litt mer om det som skjer rundt og på banen. Det hadde vi en god diskusjon om, sier Solbakken.

Club Brügge skjermet også Nusa før og etter belgiernes Conference League-kamp mot Bodø/Glimt. Da var ikke Nusa med i troppen.

Se pressetreffet til Ståle Solbakken i videoen under.