– Jeg synes det er så respektløst fra media sin side å filme og ta bilder når en person ligger nede og nesten kjemper for livet, holdt jeg på å si. Det finnes en grense, og den tråkket man over fra medias side i dag, sier Ilar til VG.

Karlsson ble nummer 15 på den avsluttende «Monsterbakken» og gjorde nok til å vinne Tour de Ski sammenlagt. Men det kostet. Hun lå totalt utslitt i målområdet i rundt et kvarter. Helsepersoner, politi, løpere og støtteapparat var borte hos henne før hun ble fraktet bort med båre.

Samtidig ble kameralinsene rettet mot Karlsson fra medier som var til stede i slalåmbakken. Det prøvde lagvenninnene Ilar og Dyvik å blokkere for. De ba media ta ned kameraene, og etter en stund satte arrangøren en reklamevegg foran Karlsson.

– Anna og jeg prøvde å få folk til å ta bort kameraene. Jeg håper at man kan ha mer respekt, sier Ilar.

– Jeg synes det er respektløst. Hadde alle andre vært i Fridas situasjon, ville de ikke blitt filmet. Det er unødvendig, sier Dyvik til VG.

Ilar synes situasjonen kunne minne om da den danske fotballspilleren Christian Eriksen fikk hjertestans under en EM-kamp sommeren 2021.

– Det finnes en grense. Vi er mennesker. Der må man lære.

SLITEN: Anna Dyvik etter Tour de Ski. Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Drøyt tre timer etter målgang møtte en smørblid Karlsson pressen. Da lo svensken mest av situasjonen, men hun innrømmer at hun også ble redd.

– Jeg har ikke sett bildene selv, svarer Frida Karlsson da VG konfronterer henne om hva hun tenker om saken.

23-åringen lovte å feire Tour de Ski-seieren, før hun la til litt galgenhumor.

– Men jeg må passe på at jeg ikke blir bevisstløs som tidligere, sa Karlsson til stor latter blant titalls journalister.

FIKK ENERGIEN TILBAKE: Tre timer etter målgang smilte Frida Karlsson med Tour de Ski-trofeet på hotellet før avreise mot München på vei hjem. Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Doris Kallen var i mange år mediesjef i FIS (Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet) og jobber i dag i organisasjonen som langrennskoordinator. Hun sier at hun forstår begge sider: At mediene på den ene siden har stor interesse for å rapportere om det som skjer i en uoppklart situasjon.

– Men så skjønner jeg også at vi og lagvenninner blir bekymret fordi situasjonen ikke er avklart. Å sette kameralinsen på noen som åpenbart ikke har det bra, det er helt på grensen, sier Kallen.

Frida Karlsson vant til slutt Tour de Ski med 33 sekunder til Kerttu Niskanen og 47 sekunder til Tiril Udnes Weng. Den avsluttende etappen ble vunnet av Delphine Claudel foran Heidi Weng og Sophia Laukli.