Det er Haugers første triumf siden sprintløpet i Australia 1. april, og det er nordmannens fjerde seier i Formel 2-sirkuset.

– Det føles fantastisk. Det har vært en tøff sesong, men deilig å være tilbake pallen igjen. Å se så mange norske flagg er utrolig, sier Dennis Hauger i et intervju med arrangøren.

Han har gradvis falt nedover til tiendeplass på sammenlagtlisten denne sesongen, og det har ikke vært helt den sesongen flere så for seg for Red Bull-junioren. Han har fått høre det blant annet fra Red Bull-profil Helmut Marko denne sesongen.

– Jeg er veldig fornøyd med en seier igjen etter all motgangen, må ta med oss alt det positive i forberedelsene til løpet i morgen. Da er det enda mer poeng å kjøre for, sier Hauger senere i en uttalelse.

20-åringen så seg aldri tilbake etter at han kjørte tøft og tok en sjanse fra andre startposisjon på sprintløpet i Ungarn. Belønningen var at nordmannen allerede tok ledelsen i sving 1.

– Han knuser de andre i dette løpet. Han har kontrollert dette, sier Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

– Han er like overlegen som Max Verstappen har vært i noen av Formel 1-løpene i år, sier kommentatoren.

Hauger avanserer til en åttendeplass i sammendraget.

– Jeg kan nesten ikke skjønne hvordan Hauger skal miste seieren, sa Gulbrandsen etter 16 av 28 runder.

Hauger kjørte meget godt og hadde en luke på 2–3 sekunder til Red Bull-rival Ayumu Iwasa store deler av løpet.

Japaneren fikk klarsignal av temaet til å pushe og spiste inn noen tideler mot slutten, men da svarte nordmannen etter hvert med å øke avstanden til over fem sekunder.

Iwasa endte på en annenplass (4,2 sekunder bak), mens Oliver Bearman tok siste pallplass – 14 sekunder bak Hauger.

Søndag starter Dennis Hauger fra niende startposisjon i hovedløpet, som starter klokken 10.05.