Trepoengeren var med andre ord svært etterlengtet for Kirkevolds lag. Nordmannen spilte de ti siste minuttene som innbytter i en kamp som ble avgjort av Edgar Babayans straffescoring etter 35 minutter.

Kampen var sjansefattig, men bød på intensitet og en rekke friske dueller. Hobros straffespark kom da venstrebacken Mathias Haarup ble lagt i bakken av Frederik Lauenborg i Randers-feltet.

Randers fikk scoring annullert for offside ved to anledninger og klarte aldri å få ballen i mål på godkjent vis.

13 uavgjorte

Seieren betyr at Hobro garantert ender på 12.-plass i superligaen. Det gjenstår én runde av grunnserien, og det skiller fire poeng opp til Sønderjyske og fire ned til Esbjerg.

– Nå har vi spilt et hav av uavgjorte kamper, så det var skikkelig deilig å kunne sette tre poeng på kontoen. Det er noe vi har higet etter, og dette er også et riktig bra tidspunkt å begynne å vinne fotballkamper på, sa forsvarsspilleren Rasmus Minor.

Hobros forrige trepoenger kom 15. september hjemme mot FC København (2-1). I alt står Kirkevolds lag med tre seire, 13 uavgjorte og ni tap.

Randers ligger på sin side på 7.-plass og ser ikke ut til å kunne ta 6.-plassen som gir plass i sluttspillet om seriemesterskap og europacupplasser.

Borteseier i drive-in-kampen

I toppen knappet FC København noe inn på serieleder Midtjylland, som overraskende tapte 0–1 hjemme mot Horsens.

Ståle Solbakkens elever i FCK slo Lyngby 4–1 på bortegress etter scoringer av Rasmus Falk, Mohamed Daramy, Pep Biel og Karlo Bartolec. Magnus Warming scoret vertenes mål.

Avstanden opp til Midtjylland er imidlertid på hele ni poeng i det sluttspillet nærmer seg. Det blir med andre ord svært tøft for FCK å ta igjen rivalen. Ned til 3.-plasserte Nordsjælland skiller det for øvrig tolv poeng.

I Herning vakte det internasjonal oppsikt at Midtjylland hadde invitert til drive-in-kamp der tilskuerne kunne følge kampen på storskjerm fra bilene sine på parkeringsplassen ved stadion.

2000 plasser var gjort tilgjengelige til kampen, som var godt besøkt. Men noen sportslig suksess ble det ikke for Midtjylland, og dermed måtte fansen kjøre skuffet hjem.

Mange hadde tatt turen til parkeringsplassen utenfor Midtjyllands stadion for å se kampen mot Horsens på storskjerm. Foto: Mikkel Berg Pedersen / Ritzau Scanpix via AP / NTB scanpix