Det norske laget fikk juling av vertsnasjon Sveits i semifinalen torsdag. Da endte det med 0-5-tap for nordmennene.

I fredagens kamp om 3.-plassen kunne de derimot juble for 4-1-seier over Slovakia.

Karterud sendte Norge i ledelsen tidlig i den første perioden, før Jonas Holøs doblet ledelsen før første pause. I mellomperioden reduserte Slovakia, men det var Norge som hadde mest å fare med fredag.

Thomas Valkvæ Olsen økte til 3-1 for Norge i overtall i den tredje perioden, og helt på tampen satte Karterud inn 4-1 i et tomt Slovakia-mål.

– Vi pratet om strukturen og ville spille med lavere risiko. Det gjorde vi i dag, og vi slår i dag et lag som er over oss på rankingen. Vi har slitt med å slå Slovakia tidligere, sa Holøs til VG etter kampslutt.