Tingrettsdommer Anne Marie Selvaag åpnet onsdagens rettsmøte, som var blitt utsatt én time, med å bekrefte at de tidligere trenerne og Rosenborg har inngått et forlik.

Ifølge NRK skal forliket ha blitt inngått kl. 8.15 onsdag morgen.

– Jeg skal meddele at partene har inngått utenomrettslig forlik. De sender ut felles pressemelding om det ganske umiddelbart. Saken vil bli regnet som forlikt.

Dette står i pressemeldingen, som kom kort tid senere:

«Etter initiativ fra tingretten har partene forhandlet om en minnelig løsning. Saken har vært en stor belastning for både trenerne og klubben, og det er derfor gledelig å kunne meddele at partene har blitt enige om et forlik.

Partene er enige om at prosessen har vært uheldig. For å sette sluttstrek i saken, er partene blitt enige om å bevare taushet om forlikets innhold.»

– Jeg er glad det er over. Utover det har jeg ikke så mye å si, sa RBKs styreleder Ivar Koteng til Adresseavisen.

De to trenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun innkalte til en pressekonferanse i Trondheim kl. 12.00.

Ba partene snakke sammen

Det var tingrettsdommer Selvaag som mot slutten av tirsdagens forhandlinger ba partene om å snakke sammen.

– Min oppfordring er at dere tar en prat i løpet av ettermiddagen og ser på mulighetene. Hvor står dere, og hva er det mulig å få til? sa hun.

Umiddelbart etter at retten var hevet tirsdag ettermiddag, satte advokatene til Ingebrigtsen, Hoftun og RBK seg sammen bak lukkede dører i Sør-Trøndelag tingrett. Etter rundt en halv times drøftinger forlot de tinghuset i Trondheim uten å ville si noe til pressen.

For to uker siden var partene i saken gjennom en rettsmekling. Der ble det ikke oppnådd enighet om noe forlik.

Tirsdag ba altså tingrettsdommer Selvaag likevel om at muligheten ble vurdert på nytt, og henviste til at man kanskje så annerledes på situasjonen etter to dager i tingretten.