VG Live: Her kan du følge Norge-Georgia

Antonio Nusa herjet til tider. Martin Ødegaard scoret. Erling Braut Haaland nådde nok en milepæl.

– Den har vært helt utrolig. Jeg hadde ikke forventet at det skulle bli sånn, sier Nusa til VG om landslagssamlingen som har gitt én scoring mot Jordan på debuten og to målgivende mot Georgia.

– Vi har snakket mye om å være mer voksen. Jeg er en person som alltid vil angripe, men jeg fant en bedre balanse i dag. Det er jeg veldig fornøyd med, fortsetter Nusa.

– Det blir enkelt for meg når jeg spiller med spillere som Haaland og Ødegaard, sier han videre til TV 2.

Også motstanderens hovedtrener lot seg blende av 18-åringens kamp.

– Selv en blind person kan se kvalitetene til Nusa, sier Georgia-sjef Willy Sagnol etter kampen.

Men Ørjan Nyland måtte ut i full strekk i siste sekund for å unngå uavgjort mot Georgia. Norge virket å ha full kontroll før Budu Zivzivadze snek seg inn foran de norske stopperne og pirket inn 2–1.

Med tre minutter overtid øynet bortelaget håp. Nyland reddet heldigvis den siste sjansen – og Ståle Solbakkens gutter slapp med skrekken.

– Vi klarer på en finurlig måte å sløve til ... det er et fint mål av Georgia, men de er jo ikke i nærheten av å prøve å score mål på oss, sier Kjetil Rekdal i VGTV-studio.

Det hele startet – som så ofte før – med Haaland:

Tore André Flo og Ole Gunnar Solskjær var allerede passert. John Carew var tangert.

Med sin 25. scoring for Norge ble Erling Braut Haaland tidenes tredje mestscorende på det norske landslaget. Likt med Harald Hennum, ett bak Einar «Jeja» Gundersen på annenplass.

Haalands 25. landslagsmål gjør at han nå er åtte mål bak Jørgen Juve som er tidenes mestscorende på det norske landslaget.

Men i den første omgangen mot Georgia var det også Antonio Nusa som fikk publikum opp av stolene.

– Jeg har lært av YouTube. Jeg sier alltid til barna at de må se på YouTube. Det er der jeg har lært alt. Jeg har sett på fotballskills. Jeg har sett mange timer og investert mye i det, sier Nusa som sier at Neymar, Ronaldo og Ronaldinho har vært forbildene.

Det startet med en målgivende pasning. Til en uthvilt superspiss.

– Det er en helt syk spenst, kommenterte Kjetil Rekdal i VGTV-studio da Haaland raget høyest av alle på bakerste stolpe og stanget et innlegg fra Nusa i mål.

– Hverken Cristiano Ronaldo eller Zlatan kunne ha gjort dette bedre, sier TV 2s ekspert Simen Stamsø Møller om Haalands spenst og heading.

Martin Ødegaard la på til 2–0 like etter. Det etter et dribleshow av de sjeldne fra stortalentet fra Langhus. En «elastico» av typen Neymar ville kjørt i glansdagene sendte georgiske forsvarsspillere ut av fatning. Ødegaard plasserte inn 2–0. Publikum var i ekstase.

– For en juvel Nusa er. Et smykke av en fotballspiller. Virkelig fantastisk å se på, kommenterte Kasper Wikestad på Twitter.

– Noe av det råeste vi har sett på Ullevaal noensinne, kommenterte TV 2s Jesper Mathisen.

– En spiller som Nusa drar på seg motstandere. Han gjør at det blir mer plass for andre, sier Rekdal.

– Han har hatt en rolig hverdag til nå. Det kommer når det kommer, sier Ståle Solbakken om Nusa nå får et annet stjerneliv.

Dette var før pause. Rett etter hvilen skulle noen demonstranter sørge for en liten ekstra stopp i spillet for spillerne.

Sikkerhetsvaktene på Ullevaal var kjapt på plass da to personer tok seg inn på Ullevaal-matten rett etter pause. Det kunne se ut som den ene av demonstrantene var på vei til målet til Georgias keeper, men ble stoppet på vei dit.

De to personene ble dratt av matten til pipekonsert fra et nesten utsolgt Ullevaal.

Med 20 minutter igjen å spille fikk Antonio Nusa stående applaus fra mange av de fremmøtte på Ullevaal. En ny stjerne var for alvor oppdaget hos det norske publikum.

Utover dette ble ikke andre omgang mye å skrive hjem om. Napoli-stjernen Khvicha Kvaratskhelia fikk en stor sjanse, men satte skuddet over mål. Georgias fremste angrepsvåpen hadde ellers lite å by på.

På overtid stakk Budu Zivzivadze seg foran Stefan Strandberg og satte inn reduseringen. I siste sekund måtte Ørjan Nyland ut i strekk for å unngå 2–2.

– Det kan kanskje ha satt seg noe mentalt i det, sier Solbakken om baklengsmål på slutten nok en gang.

– Det er igjen 20 sekunder. Da skal det ikke være mulig, sier han om at Georgia fikk nok en sjanse helt på slutten.

Han mener likevel at Skottland-kampen «er noe helt annerledes», fordi det er en stor personlig feil.

Nå lever fortsatt et lite håp om videre avansement fra gruppen.