TROMSØ: Serieåpningen kunne vel ikke blitt vanskeligere. Opprykksfavoritt TUIL på motsatt banehalvdel, i Tromsdalen, setter FIL-mannskapet på prøve allerede fra første sekund av årets 2.divisjonssesong.

Men Bjørn Johansen har ingen planer om å beorde sine gutter til å parkere bussen.

– Det som er sikkert er at vi skal være oss selv, både offensivt og defensivt. Skal vi slå TUIL må vi være solide bakover, men også tørre å flytte folk frem for å skape litt trøbbel hos TUIL også, sier FIL-treneren.

Tøff uke

At serieåpningen er denne helgen har vært merkbart på treningsfeltet forteller ”Bummen”.

– Det har spissa seg til mellom 14 stykker som alle vil starte. Det har vært bra trykk og Jonas (Simonsen) måtte ned for telling med en hodeskade på tirsdagens trening, men det gikk heldigvis bra, forteller FIL-sjefen.

Han betegner serieåpningen mot TUIL som den perfekte utfordringen.

– TUIL har definitivt sin styrke offensivt. En spiller som Vegar Lysvoll er blant ligaens aller, aller beste og Tomas Kristoffersens egenskaper er bra. Men vi ser at også TUIL har sine svakheter i spillet, sier ”Bummen”.

– Hva slags svakheter?

– Det er en analyse som jeg deler med laget mitt, svarer Johansen.

Kan debutere

FIL-treneren sier han har laget klart til serieåpningen, men at det forblir en hemmelighet frem til kampstart.

En som derimot ligger an til debut i allnorsk fotball er Tobias Kvalvik Henriksen, Finnsnes-gutten som vendte tilbake til barndomsklubben i vinter etter et par år i TIL-systemet.

– Jeg håper jeg debuterer, men det er Bjørn (Johansen) som styrer med det. Jeg er i alle fall klar hvis han trenger meg, kommer det fra 18-åringen.

Skulle det bli debut er det en barndomsdrøm som går i oppfyllelse.

– Jeg har alltid hatt et mål om å få spille for A-laget til FIL, forteller ”Toby”.

Unggutten er klar på at utfordringen som venter i Tromsdalen ikke kunne vært tøffere.

– Det er den soleklare opprykksfavoritten, og det blir så vanskelig som det kan bli. Men vi håper å skape trøbbel for dem. Vi må være skjerpa, advarer Henriksen.