Etter seks strake serietap og syv kamper på rad uten seier, har grønntrøyene havnet helt sist i 2.divisjon, avdeling 1.

Dermed var fredagens kamp mot Brumunddal, laget som bare lå poenget foran FIL, svært viktig.

Etter å ha åpnet friskt, fikk FIL utteling allerede etter syv minutter da Jonas Simonsen satte inn 1-0.

Begge lag hadde flere sjanser utover i kampen, og litt over midtveis i andreomgang hadde grønntrøyene flere store muligheter til å øke ledelsen.

I stedet kom 1-1 i det 77.minutt da FIL-keeper Fredrik Bakkelund feilberegnet et langt oppspill.

Fem minutter senere fikk vertene straffe, da Markus Rolandsen felte en Brumunddal-spiller. Rolandsen fikk sitt andre gule og ble utvist, men straffen fra Heier Solbakken ble satt utenfor.

FIL måtte avslutte med ti mann, og så lenge ut til å ro i land ett poeng. Men så, to minutter på overtid. Et langt innkast fra Gaute Granmo ble kastet inn i feltet. Bakkelund kom ut for å ta den, men ballen bare gled gjennom nevene hans og rett i mål til 2-1.

Dermed rotet FIL bort ledelsen nok en gang, og ligger fortsatt helt i bunnen av tabellen i 2.divisjon, avdeling 1.

Vi fulgte kampen her:

Hjemmelaget stiller med følgende lag fra start:

Emil Holst - Jesper Johansen, Torgeir Strand Osmo, Fredrik Haave Andersen, Rune Pettersen (K), Henrik Lehne Olsen, Christoffer, Andrè Heier Solbakken, Kristian Eriksen, Erik Sigtbakken, Gaute Granmo, Sigurd Ertsås.

FIL stiller med følgende lag fra start:

Fredrik Bakkelund - Joakim Nilsen, Markus Rolandsen, Andreas Østeraas, Tom-Erik Bang Kristiansen - Marcus Sletten, Andreas Løvland, Jonathan Barlow, Tobias Schjetne (K) - Sega Ngom, Jonas Simonsen.

På benken sitter: Vebjørn Grunnvoll, Sverre Skoglund, Mathias Bendiksen og Fredrik Lund.

Slutt: Det spilles over åtte minutter tillegg og FIL klarer ikke å svare. Brumunddal vinner 2-1. Nok en gang taper FIL etter å ha ledet i store deler av kampen.

90+4.min: Skal 10 mann sterke FIL klare å svare på dette da?

90+2.min: 2-1! Det skal altså ingen ende ta for FIL. Gaute Granmo kaster langt inn i feltet. Bakkelund kommer ut for å snappe den, men ballen glipper gjennom hendene hans og rett i mål. Den er lei for FILs sisteskanse, som har hatt flere strålende redninger i dag også.

90+1.min: Dødball for FIL. Svinges inn på hodet til Grunnvoll og han finner nesten Barlow.

90.min: Det er lagt til seks minutter.

90.min: Kristian Eriksen er på vei forbi Nilsen, men sistnevnte kommer seg foran og får frispark.

89.min: Vertene kommer rundt på venstre, men Østeraas er først på den og gir corner. Den påfølgende corneren går over alt og alle.

88.min: Stor sjanse! Frisparket havner på hodet til Granmo, men han kommer ikke nok over ballen og headingen går utenfor.

87.min: Østeraas feller Helmersen ute på høyrekanten og det er ny dødballmulighet for vertene.

86.min: Den havner på hodet til Helmersen, men headingen går noen meter over.

86.min: Brumunddal vinner et hjørnespark.

84.min: Simonsen erstattes med Mathias Bendiksen. Han tar plass på midtbanen, mens Barlow går ned som stopper. Grunnvoll er alene på topp.

84.min: Helmersen stopper en overgang og får det gule kortet.

83.min: Spennende å se hvordan kampen blir nå. Med en mann mindre er det nok vertene som vil jakte et seiersmål hardest.

82.min: Heier Solbakken brenner straffesparket! Han setter den til side for mål. Ai, ai, ai.

81.min: Ertsås felles og det er straffe til Brumunddal. Marcus Rolandsen var det som felte han og han får også sitt andre gule kort, og dermed utvist.

80.min: Strand Osmo skyter rett i muren.

80.min: Hjemmelaget får frispark i god posisjon, fra 20-25 meter fra mål.

78.min: Meget surt baklengsmål for FIL, som har skapt flere store sjanser like i forkant av utligningen.

77.min: 1-1! Hjemmelaget har ettertrykk etter corneren og lemper ballen inn. Bakkelund kommer ut og feilberegner. Dermed header Rune Pettersen inn utligningen til 1-1.

76.min: Grunnvoll får ryddet unna hjørnesparket.

76.min: Vertene får en corner.

74.min: Nok en stor sjanse for FIL! Joakim Nilsen svinger inn et frispark og Østeraas får en touch på ballen. Ballen er på tur inn i lengste hjørne, men hjemmelagets keeper Emil Holst varter opp med en kjemperedning. På returen avvinkes det for offside.

72.min: Det er varmt på østlandet og nå har dommeren stoppet spillet for drikkepause.

71.min: Ny stor FIL-sjanse. Marcus Sletten kommer på overlapp på venstrekanten og han legger perfekt 45 grader ut til Simonsen som banker ballen i tverrliggeren. DET var nærme 2-0 til FIL.

69.min: Stor FIL-sjanse! FIL kombinerer fint gjennom midten. Løvland finner Simonsen som nydelig spiller gjennom til Lund på ett touch. Lund avslutter like utenfor på halv volley. Meget god FIL-sjanse.

68.min: Grunnvoll erstatter Sega på topp for Finnsnes.

68.min: Joakim Nilsen kommer seg strålende forbi hjemmelaget venstreback Haave Andersen, men innlegget går rett i fanger på keeper Emil Holst.

66.min: Hjemmelaget kommer seg forbi Joakim Nilsen på sin venstreside igjen. Innlegget finner nesten en medspiller, men ballen havner til slutt i klypene på Bakkelund.

64.min: Helmersen blir nesten spilt gjennom i bakrom, men Sletten får en viktig lang tå på den og ballen ruller inn til Bakkelund.

64.min: Og nå er det nettopp Sletten som ligger nede for telling. Ser ut som han kommer seg på beina igjen.

63.min: Lund tar plass på høyrekanten, mens Marcus Sletten dyttes ned som venstreback.

62.min: Fredrik Lund erstatter Bang Kristiansen. Vi får se hva dette betyr i forhold til formasjonen. Jonathan Helmersen erstatter også Erik Sigtbakken for Brumunddal.

62.min: Det ser ut som at FILs venstreback må gi seg.

61.min: Bang Kristiansen ligger nede for telling og må få behandling.

60.min: Hjemmelaget er farlig frempå igjen. Eriksen kommer seg forbi Nilsen på venstrekanten, men etter mye om og men får FIL banket ballen unna.

58.min: Vanvittig stor sjanse for hjemmelaget. Et innlegg finner veien til Ertsås som ikke får med seg ballen. I stedet triller den til Kristian Eriksen som har god tid på bakerste stolpe. Han skyter, men Bakkelund kommer ut og gjør seg stor, og varter nok en gang opp med en strålende benparade. Der var FIL heldige.

55.min: Finnsnes er veldig hissige på å finne Simonsen i bakrom. Det er nære på flere ganger og Simonsen har virkelig vært en trussel de første 55 minuttene.

53.min: Østeraas blir litt for "fiks" og hjemmelaget kan kjøre en overgang. I stedet kommer et skudd fra langt hold som går langt over.

52.min: Vertene klarer ikke true FIL i øyeblikket og feilpasningene florerer.

50.min: Schjetne trikser seg forbi backen på venstresiden og finner Løvland på 20 meter. Han fyrer av, men får ikke fullklaff og Holst holder skuddet. Likevel en brukbar mulighet.

46.min: FIL kommer hardt ut fra startblokkene. Sletten slår tunnellpasning gjennom til Simonsen. Han slår inn fra høyre, men hjemmelagets keeper snapper legget rett foran Sega.

46.min: Kampen er i gang igjen.

Pause: FIL leder 1-0 etter Jonas Simonsens scoring etter syv minutter. FIL startet meget godt, før vertene tok mer over etterhvert. Mot slutten kom grønntyrøyene mer med igjen.

43.min: Markus Rolandsen får det gule kortet, kampens femte. Usikker på hvorfor.

43.min: FIL mister på vei fremover og hjemmelaget får en god overgangsmulighet. Men Jonathan Barlow jobber godt hjem og vinner ballen.

41.min: Bang Kristiansen slår flott opp til Sega som tar den nydelig ned på brystet. Han slår ut til Sletten i god innleggsposisjon, men innlegget er fryktelig svakt og går over alle. Men FIL har fått løftet seg betraktelig høyere i banen de siste ti minuttene.

39.min: FIL kommer på en kontring ved Simonsen. Han mottar ballen ute til venstre på midtbanen og løper selv med ballen innover i banen. Avslutter til slutt godt utenfor fra 20 meter.

36.min: Gult kort til hjemmelagets Sigurd Ertsås, også denne gangen for protester.

35.min: Igjen er Simonsen på farta igjen. Sega flikker han gjennom i bakrom og Simonsen løper fra alle. Han er presset i avslutnings-øyeblikket og den går i nettveggen.

34.min: Corneren går over alle, men Rolandsen holder den inne. Han slår rett inn på hodet til Sega, men ballen sklir av panna til spissen. Plutselig bedre fra FIL igjen nå.

33.min: Løvland er sterk på høyrekanten og tvinger frem et hjørnespark.

32.min: Corneren fra Bang Kristiansen går over hele feltet og ut av banen.

32.min: Simonsen blir spilt fri på høyre og slår ut til Schjetne som etterhvert vinner en corner.

29.min: Etter en meget god FIL-start, har hjemmelaget tatt helt over nå. Finnsnes blir bare stående og slå ballen unna, og de må ta imot på nytt igjen hele tida.

27.min: Joakim Nilsen mister ballen ute på høyrekanten. Sigurd Ertsås drar seg innover og avslutter, men Fredrik Bakkelund redder grønntrøyene med en fantastisk beinparade. Stor sjanse for Brumunddal.

26.min: Løvland mener han skal ha frispark når han blir felt, men får ikke det. I stedet får også han det gule for protester og da må også han stå over neste kamp. Her har dommeren lagt liste lavt når det kommer til munnbruk og protester, det er helt sikkert.

25.min: Vertene kaster et innkast langt inn i feltet og ballen havner hos Heier Solbakken som avslutter over. God sjanse for hjemmelaget.

24.min: Brumunddal slår langt i bakrom, men Østeraas rydder fint unna.

23.min: Hjemmelaget har definitivt kommet mer inn i kampen nå.

23.min: Hjemmelaget får corner igjen, men FIL rydder greit unna.

22.min: Hjemmelagets Gaute Granmo er på vei gjennom og han blir felt av Joakim Nilsen. FILs høyreback får det gule kortet også, noe som betyr at han er suspendert i neste kamp.

20.min: Hjemmelaget kommer rundt på høyre og får slått inn. Østeraas er så vidt først på innlegget og gir bort en corner. Corneren blir dog helt ufarlig.

19.min: Sega rydder unna det neste forsøket.

18.min: Den blir slått hardt og lavt, og Schjetne klarerer til ny corner.

17.min: Der kunne FIL kommet gjennom på nytt igjen, men Løvland dribler seg bort i stedet for å spille Schjetne som hadde et hav av plass på venstresiden. I stedet kontrer hjemmelaget og får en corner.

14.min: Stor mulighet for FIL! Andreas Løvland slår en fantastisk stikker til Jonas Simonsen, som bare er centimetre fra å komme på den ballen før Brumunddal-keeper Emil Holst. Simonsen har vært frisk så langt.

13.min: En Brumunddal-spiller får bare halvveis klarert og ballen havner hos Barlow, men han får ikke nok kraft i avslutningen og hjemmelagets keeper Emil Holst redder greit. Bra mulighet for FIL.

12.min: Sletten er sterk igjen på høyresiden og vinner et hjørnespark. Bang Kristiansen skal svinge inn.

9.min: Forøvrig ser det ut som om Finnsnes spiller i en 4-4-2 formasjon, med Nilsen, Rolandsen, Østeraas og Bang Kristiansen bak. Sletten og Schjetne på hver sin side, Barlow og Løvland sentralt, og Simonsen og Sega på topp.

7.min: 0-1! FIL får slått inn fra høyre ved Marcus Sletten og Simonsen møter ballen fint på første stolpe. Han får så vidt et touch på ballen og FIL tar ledelsen.

6.min: Gjestene fra Finnsnes har tatt initiativet i starten her og hjemmelaget har ikke hatt ballen mye.

4.min: Gigantsjanse for FIL! Bang Kristiansen legger inn fra venstre. Sega tar den ned og legger ut til Løvland som banker den over på direkten. Stor sjanse.

3.min: Da har vi bilder fra kampen!

Klokka er 17.00 og kampen skal være i gang. Dessverre har vi ingen bilder fra Brumunddal enda.