Trenerlegenden gikk bort natt til onsdag 19. januar med sin nærmeste familie ved sin side. Han ble 80 år gammel. Flere familiemedlemmer holdt rørende taler.

– Kjære pappa. Så kom den dagen vi måtte ta farvel. Du hadde en livsgnist inn til det siste som enhver kunne beundre. Hodet ville vært med lenger, men kroppen ville ikke. Det vil bli et stort savn, og turen til Orkdal blir veldig tung fremover. Du var en bauta i familien og det er så mye jeg vil takke deg for, sa datteren Kristin i sin tale.

Da hun var ferdig med talen så hun mot kisten og sa «hvil deg nå, Pappa. Det har du fortjent».

– Jeg tror kompisene mine er lei av meg, for jeg skal alltid sitere deg. Men det skal jeg fortsette å gjøre. Jeg skal lære av historien og spesielt historien din. Nils Arne spiller ikke på søndag, det skal du slippe nå. Nå skal vi overta stafettpinnen. Jeg er evig takknemlig for alle minnene, de lever i oss for alltid, sier barnebarn Christian Eggen Rismark i sin tale.

Eggen Rismark er fotballspiller og spiller nå for Ranheim. Tidligere har han blant annet spilt for Brann.

Se talen her:

– Kjære bror, takk for alle minnene opp gjennom årene. Du levde et liv i svart og hvit, ikke bare i fotballen, sa datteren på vegne av hans søster Helga, som ikke kunne være til stede i kirken.

– Kjære pappa, det er veldig mye fint som er sagt og skrevet om deg. Det beste er at alt er sant. Jeg er stolt over å ha hatt deg som pappa. Jeg følte meg alltid trygg sammen med deg, sier sønnen Trygve.

Kongefamilien, regjeringen og Norges Fotballforbund var blant de mange som hadde krans i bisettelsen.

Det er Byåsens sogneprest Steinar Leirvik, en ivrig Rosenborg-supporter, som leder bisettelsen.

– Forrige onsdag ble verden et fattigere sted. Norsk fotballs og Trøndelags største personlighet var borte, sa presten i sin tale.

Kirken, med gjeldende coronarestriksjoner, har en kapasitet på 200 mennesker.

– Han kunne fylt Nidarosdomen mange ganger hvis alle som ville ta farvel med ham fikk lov til å komme, sier Ola By Rise, som jobbet med Eggen både som spiller og assistenttrener.

Se flere bilder i galleriet under.

Bisettelsen ble åpnet med fiolinspill av Arve Tellefsen, en venn av Eggen og blant Norges største musikere. Trønderrocker Åge Aleksandersen sto for gitar og sang.

Blant de første som dukket opp utenfor kirken før begravelsen, var tidligere landslagstrener Egil «Drillo» Olsen.

– Han var en god trener. Rent fotballfaglig og som menneske, han hadde det meste. Han hadde humor og en måte å være på som var veldig spesiell. Han syntes godt i alle miljøer han var i, forteller han til VG.

ÅPNET BISETTELSEN: Arve Tellefsen og Åge Aleksandersen spilte i kirken. Foto: Terje Pedersen / NTB

En annen tidligere spiller, Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, har mange gode minner og historier fra tiden under Eggen. Han håper folk også får seg en god latter på denne sorgens dag.

– Jeg håper det blir latter i kirken. At det skal bli smil og vi har får de gode historiene. Det kommer tårer, tykke halsen, men herregud så artig vi har hatt det, sier «Mini» til VG.

– Når han kom inn i rommet, forholdt alle seg til Nils. Han har gått bort nå, men vi bærer alle med han videre den tiden vi har igjen selv, sier tidligere Rosenborg-trener og nåværende Åsane-sportssjef, Kåre Ingebrigtsen.

Bent Skammelsrud tok 11 strake seriemesterskap under Eggens ledelse i Rosenborg.

– Jeg vil takke deg, Nils, for at du fant godfoten min og utviklet den. Én ting er helt sikkert: Du vil aldri bli glemt av meg, sa han i sin tale.

– Du var oppriktig glad i oss og viste det på din spesielle måte, sa Erik Hoftun, som holdt tale sammen med Skammelsrud og Roar Strand.

– Det er en trist og spesiell dag, sier midtbanegeneral under begynnelsen av Eggens storhetsperiode i RBK, Sverre Brandhaug.

Eggen var grunnpilaren da Rosenborg bygde sin suverene posisjon fra 1960. Først som spiller, deretter som trener. Men sin «godfot»-teori ledet han klubben fra 1988 helt til 2002, kun avbrutt av et lite «sabbatsår» i 1998.

I denne perioden vant Rosenborg serien 13 ganger og deltok i Champions League åtte ganger. Eggen vant totalt 25 titler som trener i Norge.

Som spiller vant han tre seriegull, to for RBK og ett for Vålerenga. Han fikk 29 landskamper for Norge.

Se noen av bildene fra Eggens liv her: