Branns mulige kvartfinalemotstandere er en av gruppevinnerne Paris Saint-Germain, Chelsea eller regjerende mester Barcelona.

– Vi må nok opp noen hakk, men vi har noen uker på oss, så jeg gleder meg, sier matchvinner Amalie Eikeland til NRK.

– De må luke bort feilene, for de kan bli straffet mye hardere i en kvartfinale, sier NRK-ekspert Ingrid Kvernvolden på direkten.

Kvartfinalene trekkes tirsdag og spilles hjemme/borte i mars.

– Det blir betraktelig bedre motstand enn i denne kampen, sier Kvernvolden på sendingen.

– Jeg tror Paris Saint-Germain er det laget man kan håpe på å møte.

Vålerenga-spiller Mimmi Löfwenius i studio er enig:

– PSG er et fantastisk fotballag, men jeg ville ha gått for det.

Brann fikk en dårlig start da St. Pölten tok ledelsen etter bare syv minutter ved Sarah Mattner-Trembleau etter klabb og babb foran Brann-målet.

1–1-scoringen kom omtrent på samme måte. Det var Justine Kielland som til slutt tok seg av nedfallsfrukten og dundret ballen i mål med venstrebeinet.

Seiersmålet kom i det 90. minutt. Amalie Eikeland headet på vakkert vis ballen i mål etter frispark.

Brann fortsatte dermed sin gode hjemmestatistikk i Europa uten tap.

– Det var godt å få det målet på slutten, sier Eikeland til NRK.

18 år gamle Sara Ritter fikk sjansen av trener Martin Ho – som skrev under ny kontrakt med Brann tidligere denne uken. Han har forpliktet seg ut 2026.

Barcelona – med Caroline Graham Hansen – var gruppevinner allerede før siste kamp og Chelsea er klar etter å ha nedsablet Paris FC. Paris Saint-Germain vant gruppe C etter et drama tirsdag kveld der de til slutt greide 2–2 i München og dermed endte foran Ajax.

Brann kan ikke møte vinneren av sin egen gruppe, som er Lyon.

Branns hjemmekamp i kvartfinalen på Åsane Arena blir enten tirsdag 19. eller onsdag 20. mars. Returoppgjøret på bortebane følger uken etter.