Løpet skulle opprinnelig ha vært en ti kilometer individuellstart. Det ble endret til 15 kilometer fellesstart grunnet manglende tidtagerutstyr.

– Jeg hadde sett frem til dette løpet lenge. Ti kilometer med fri intervallstart var perfekt for meg i mellomhøyden. Jeg ble ganske forbannet da, men jeg brukte den energien inn her. Det var veldig gøy å få til, sier Krüger selv til Viaplay.

Viaplays ekspert Marit Bjørgen berømmer Krüger.

– Det er veldig bra. Han hadde sett for seg individuell start, som er hans styrke. Han bruker irritasjonen og frustrasjonen til sin fordel. Det er sterkt, sier hun.

Se video av rykket her:

Ved halvgått løp bestemte Hegstad Krüger seg for at nok var nok, og trykket til i kraftfull dobbeltdans ut ifra stadion. Det holdt hele veien inn til mål.

– En maktdemonstrasjon! Vi får puste litt etter dette her, for det var Simen Hegstad Krüger på sitt aller beste, utbrøt Viaplay-kommentator Jørn Sundby da Krüger passerte målstreken.

Det var flere som ikke hadde sin beste dag i løypa:

Da løperne gikk ut på den tredje runden fikk konkurrentene problemer med å holde følge. På 900 meter hadde differansen ned til Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes økt til 22 sekunder.

– Han blir kjempeinspirert når han får meter med en gang han trøkker til, sier Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug om Krüger.

For Klæbo ble det en tøff dag på jobben.

– Det var brutalt, tungt og vondt, oppsummerer han.

Også han lot seg imponere av Krügers løp.

– Det er imponerende. Han i høyden og mange motbakker, da vet du hvordan det går. Takk for at det ikke er slike løp hver helg.

Harald Østberg Amundsen gjorde et godt løp i mellomhøyden i Canada og fulgte nærmest Krüger. Østerrikske Mika Vermeulen ble nummer tre.

– Simen var sterk. Utrolig deilig å havne på pallen, det er lenge siden nå, sier Amundsen.

Amundsen plukket med seg flest bonuspoeng underveis i løpet, og økte forspranget ned til Valnes, Golberg og Klæbo i verdenscupen sammenlagt. Valnes ble nummer 26 og Golberg nummer 28.