Ray Parlour – mannen med over 300 kamper for London-klubben – sier nemlig følgende om nordmannens siste par uker i Arsenal-trøya:

– Problemet er at han har lagt lista så høyt etter en så god start på sesongen. Når du dupper litt på formen, så sier folk at «han er ikke så god som han har vært». Og det kan skje at batteriet blir flatt når man spiller fotball, sier Parlour – i dag 50 år og BBC-ekspert – til VG.

GODT FORNØYD: Tidligere Arsenal-spiller og nå ekspert, Ray Parlour, her rett nedenfor pressetribunen på Emirates Stadium lørdag. Foto: Mikal Aaserud, VG

Ødegaard satt hele kampen på benken i storseieren mot Sheffield United. Han var heller ikke blant Arsenal-reservene som tok seg en treningsøkt med løping og enkelte balløvelser etter kamp.

Arsenal-manager Mikel Arteta kunne fortelle at Ødegaard – som spiller så godt som alt for både klubb- og landslag – sliter med «noe litt ubehagelig».

Litt senere avslørte Bukayo Saka røpet at lagkompisen har spilt med smerter i hoften i det siste.

Arteta ble spurt om hofteproblemet på tirsdagens pressekonfanse, dagen før de møter London-rival West Ham i ligacupen.

– Det er umulig å spille uten ubehag på dette nivået når du har kamp hver tredje dag. Det er umulig, gjentar Arteta – og legger til:

– Hvis du prøver på det, kan du like godt bli i sengen din, for jeg vet ikke om noen spillere som er i perfekt stand hele tiden, sier Arteta.

Tallene fra statistikktjenesten Sofascore viser at belastningen på Ødegaard trolig er større enn noen gang. I oversikten under er ikke en av Norges privatkamper i høst inkludert.

Grafikk: www.sofascore.com

Det er spesielt de to kampene mot Chelsea og Sevilla at nordmannen ikke var på samme nivå som i sesonginnledningen, hvis man skal tro enkelte aviser og altså Petit.

Men Parlour er langt unna å bruke slike karakteristikker, sier han til VG.

– Men når han er inne i den belastningen, burde ikke Arteta rotere ham ut av laget før han begynner «å duppe i formen»?

– Problemet er at han er en så viktig spiller. Det blir vanskelig. Du vil, men du kan bare ikke hvile ham i viktige kamper. Men neste uke er han nok tilbake og fyrer på alle sylindre, sier Parlour.

TETT SAMARBEID: Mellom Martin Ødegaard og Mikel Arteta, her avbildet tidligere denne sesongen. Foto: GLYN KIRK / AFP / NTB

Det virker ikke som Arsenal-manager Mikel Arteta er enig med kritikerne.

Da VG søndag spurte om hvor tøff belastningen har vært for nordmannen de siste ukene, der Ødegaard har startet alt for klubb- og landslag, og hvordan det har preget ham, sa Arsenal-manageren følgende:

– Jeg tror han har nytt de siste ukene, de har vært gode for laget, han spiller nesten hver kamp. Han hadde en vanskelig periode med landslaget, det var enormt slag for dem det som skjedde, sa Arteta til VG – og viste til Norges enorme nedtur mot Spania, der det ble klart at Ståle Solbakkens menn ikke kan kvalifisere seg til EM gjennom den ordinære kvalifiseringen.

– Men dette er fotball, han må komme seg videre fra det og han er en enorm spiller for oss.

FØLGER ARSENAL TETT: Art de Roché i The Athletic. Foto: Mikal Aaserud, VG

Art de Roché dekker Arsenal for det anerkjente fotballnettstedet The Athletic.

Han har rost Ødegaard i skyene i lang tid, men denne gangen mener han kritikken mot Arsenal-kapteinen er berettiget.

– Ting flyter ikke like godt for ham lenger. Han kan være en magiker med ballen. Men det er mange uker siden jeg så noe av det sist. For Martins del er det godt for ham å få hvilt, sier de Roché.

– Han har spilt fotball omtrent uten stopp i nesten tre måneder. Så det er veldig forståelig. Trolig hviles han også i midtuken (mot West Ham). Men neste helg er det Newcastle, da er det viktig å være klar.

Kjenner du en ung fotballspiller med stjernedrømmer? Det nye magasinet «Fotballstjerner» inneholder kule bilder og masse fakta om de beste spillerne i verden akkurat nå. Magasinet kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)