– Kjør på! Et par spørsmål! svarer han foran VG, TV 2 og engelsk presse.

Den japanske komikerduoen «Miki» gir journalistene i pressesonen en hjelpende hånd med sitt vellykkede forsøk på å fange Manchester City-stjernens oppmerksomhet.

Søndag måtte de gå slukøret hjem da Erling Braut Haaland snek seg ut bakdøren og aldri fikk se karateantrekket og plakaten de hadde forberedt:

PÅ JAKT: Til tross for teksten «Haaland-spiller <3 Vi er et japansk fotballprogram. Takk for at du viste oss en flott fotball i dag. Kan du ta et bilde med meg?», lyktes det ikke å møte nordmannen på søndag. Foto: Mats Arntzen, VG

Mens drømmemøtet med Haaland gikk i grus, får de stjerner i øynene da en dansende Jack Grealish stopper for en prat.

Etter å ha stilt opp for de japanske komikerne, svarer Grealish villig på spørsmål for pressen i over seks minutter.

Det er første gang han møter pressen etter at han gikk på det engelskmennene kaller en skikkelig «bender» etter at «The Treble» var i boks med Champions League-triumfen mot Inter.

– Det var de beste ukene i mitt liv, sier Grealish, og smiler da en journalist spør om det bildet av ham på toppen av bussen, med åpne armer og lukkede øyne under seiersparaden.

IKONISK: Jack Grealish sier at han planlegger å få dette bildet opp på veggen i hjemmet sitt. Foto: Lexy Ilsley - Manchester City / Manchester City FC via Getty Ima

Samtidig som Grealish forteller om sesongavslutningen og den påfølgende festen, hvor han fikk mye oppmerksomhet for å ta tatt det helt ut, går Erling Braut Haaland forbi i bakgrunnen.

Fotfulgt av Manchester Citys mest robuste sikkerhetsvakt unngår nordmannen blikkontakt med den norske og engelske pressen i gangene på Japan National Stadium.

Han var glad for å se meg! sier Grealish da TV 2s reporter benytter sjansen til å smette inn et spørsmål om gjensynsgleden de viste hverandre da de møttes «på jobb» før den lange flyturen til Asia.

De to har flere ganger snakket om vennskapet. I helgen kunne Grealish overraske Haaland med bursdagskake i Tokyo.

– Vi går veldig godt overens. Jeg vil ikke si at vi er på samme alder, det er noen år mellom oss, men vi har det bra sammen både på og utenfor banen. Han er en bra fyr. Han er så ydmyk og selvsagt en helt utrolig fotballspiller, sier Grealish.

– Jeg møtte ham faktisk i Sør-Frankrike i sommer hvor vi spiste litt mat og slikt. Det var kjekt å se ham igjen. Det var kjekt å se alle, sier Grealish.

VENNSKAP: Jack Grealish og Erling Braut Haaland sammen på benken da ligatittelen ble sikret mot Chelsea i mai. Foto: OLI SCARFF / AFP / NTB

Stjernespilleren refererer deretter til Rúben Dias’ svar på VGs spørsmål om «ertingen» spillerne imellom, hvor portugiseren røpet at nyervervelsen Mateo Kovacic hadde kalt stemningen i laget for «fantastisk».

– Vi sier ikke det bare på tull. Vi har en så fin gruppe. Man får så mange gode venner i fotballen, sier Grealish.

Utfordret på hva det er som gjør gruppen så spesiell, svarer han slik:

– Jeg klarer ikke helt å forklare hva det er. Jeg har spilt i lag tidligere hvor det har vært ulike klikker med spillere fra samme nasjonalitet og sånne ting, men jeg digger Bernardo Silva like mye som jeg digger de engelske. Vi går så godt overens alle sammen, sier Grealish – og fortsetter:

– Det er så deilig å komme på trening og møte en hel gjeng med venner. Helt siden jeg kom har vi hatt herlige kapteiner som finner på ting utenfor banen for å holde laget sammen, enten det bare er måltider eller andre ting. Det hjelper veldig, så forhåpentligvis fortsetter det.